Novak sa Karolinom, dok je Ana uz Nadala

0

Međunarodna Premijer teniska liga debitovaće ove godine kao novo takmičenje, a za njegovu organizaciju zaslužan je Indijac Maheš Bupati, koji je uspeo da okupi 28 tenisera i teniserki iz svetskog vrha. Oni će se kroz egzibicione turnire takmičiti od 27. novembra do 14. decembra u pet azijskih gradova!
Četiri tima, nazvana po gradovima u kojima će biti domaćini, sastavljena su od po sedam igrača, odnosno igračica. Svaki tim, bilo da je iz Dubaija, Mumbaija (nekadašnji Bombaj), Bangkoka i Singapura, triput će biti domaćin.
Kad se timovi sastanu, igra se ukupno pet setova: jedan u muškom singlu, jedan u muškom dublu, jedan u ženskom singlu, jedan u ženskom dublu, a i jedan u mešovovitom dublu. Pobednik je onaj tim koji sakupi bar tri pobede, a da bi se izbegli maratonski dueli na 5:5 odmah se igra taj-brejk, dok u običnim gemovima nema igre "na prednost", već posle izjednačenja na 40:40 – ko osvoji sledeći poen, osvaja gem.
Evo sastava svih ekipa, iza čijeg imena je navedeno kojim danima će oni biti domaćini:
Tim Dubai (domaćin 11, 12. i 13. decembra): Novak Đoković, Karolina Voznijacki, Goran Ivanišević, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, Malek Žaziri, Martina Hingis.
Tim Mumbai (7, 8. i 9. decembar): Rafael Nadal, Gael Monfis, Pit Sampras, Rohan Bopana, Ana Ivanović, Sanja Mirza, Fabris Santoro.
Tim Bangkok (2, 3. i 4. decembar): Endi Marej, Žo-Vilfred Conga, Viktorija Azarenka, Danijel Nestor, Karlos Moja, Kirsten Flipkens.
Tim Singapur (28, 29. i 30. novembar): Tomaš Berdih, Andre Agasi, Lejton Hjuiot, Serena Vilijams, Bruno Soareš, Patrik Rafter, Danijela Hantuhova, Nik Kirgios.

 

Obezbeđena 24 miliona dolara
Četiri za sada misteriozna "vlasnika timova" odlučila su da daju 24 miliona dolara da bi platili učešće stvarno najboljih igrača i igračica, kao i nekih od teniskih legendi. Novac bi trebalo da povrate kroz sponzorske ugovore, kao i one o TV pravima.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here