Biće bolje u SAD

0

 

Novak Đoković uveren je da će preokrenuti situaciju u svoju korist na prvom Mastersu u 2014. godini u Indijen Velsu.
Srpski teniser nastupio je ove godine na samo dva turnira, a po opštem utisku igra daleko ispod svog nivoa.
Na Australijen openu poražen je u četvrtfinalu od Stanislasa Vavrinke, a u polufinalu Dubaija Švajcarac je opet bio koban po njega – poražen je od Rodžera Federera.
– Nisam ponovio uspeh od prošle godine i godine pre toga, ali to je normalno u sportu. Ne možete uvek da igrate dobro na nekim turnirima. Kad izgubite od boljeg igrača, rukujete se i to je to. Nastavljate i pokušavate da izvučete pouke iz poraza. U ovom trenutku, znam na čemu moram da radim. Pokušaću da treniram što više mogu i nadam se da ću već u SAD napraviti dobre rezultate – rekao je srpski teniser.
Prošle godine Novak je pretrpeo neočekivane poraze u Indijen Velsu (Del Potro u polufinalu) i Majamiju (Has u osmini finala). Sada na prve masterse ove godine ide posle poraza od Rodžera Federera u Dubaiju u polufinalu.
– Izgubio sam od Rodžera. To nije loš poraz. Uvek postoji tenzija kad igramo jedan protiv drugog. Mnogo sam trenirao u poslednje vreme i siguran sam da će se to pre ili kasnije isplatiti.
Mnogi Novaku zameraju što ne igra dovoljno mečeva.
– Drugačije je kad trenirate i kad igrate na poene pred hiljadama ljudi. Mentalno je drugačije. Obično sam između Australijen opena i Dubaija igrao Dejvis kup duele, ali ove godine sam osetio da mi je potrebno vreme bez tenisa kako bih napunio baterije – kaže Novak.
Masters u Indijen Velsu počinje 6. marta, a titulu brani Rafael Nadal.

 

Potrebno je vreme
Novak je početkom godine iznenadio sve kad je odlučio da angažuje Borisa Bekera za svog trenera.
– Svi me stalno pitaju šta sam unapredio sa Bekerom. Mislim da ljudi očekuju da počnem da igram levom rukom ili nešto tako, ne znam. Radimo na određenim detaljima u mojoj igri, ali neću ništa značajno menjati. Neću početi da igram servis-volej igru. I kao što sam od početka godine ponovio stotinu puta, potrebno je određeno vreme da se upoznamo – kaže Novak.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here