EPA/Andy Rain
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Frensisa Tijafoa u Londonu 6:1, 6:3 i Timu Evrope doneo prednostu u duelu sa ostatkom sveta 6-4.

Sedmi igrač sveta je u prvom zvaničnom meču još od 10. jula i slavlja u finalu Vimbldona protiv Nika Kiriosa slavio za sat i 14 minuta. Nekadašnji svetski broj jedan je prvi set dobio za svega 23 minuta. Đoković je u četvrtom i šestom gemu napravio brejk, a impresivan je podatak da na svoj servis nije izgubio nijedan poen!

Srbin je drugi set počeo brejkom, a u narednom je Amerikanac prvi put zapretio i naterao je Đokovića da spasava brejk loptu. Tijafo je pružio mnogo jači otpor nekadašnjem prvom igraču sveta, a Nole u petom gemu nije iskoristio još dve šanse da mu oduzme servis.

Đoković nije dozvolio 19. igraču sveta da mu vrati brejk i eventualno zakomplikuje situaciju, a meč je završio tako što je još jednom oduzeo servis rivalu.

Prethodno danas Beretini je pobedio Feliksa Ože-Alijasima 7:6 (11), 4:6, 10:7 posle dva časa i 17 minuta velike borbe za prednost Evrope, a potom je Tejlor Fric bio bolji od Kamerona Norija (zamenio Rafaela Nadala) 6:1, 4:6, 10:8 i izjednačio rezultat na 4-4.

2 COMMENTS

  1. Bez mec prakse igra bozanstveno krece se kao leptir ljuti se na sebe sto nije jos precizni i 100 po 100. Cudo od Noleta. Kad ce on penziju, da mi je znati? Sa 65? Kao svi mi! Hahaha

    • pa da, a onda naredni mec ko da nije spavao tri dana…nije bitno kad ce u penziju nego kako, kao pobednik ili kao porazeni..ako moze mentalno da se nosi sa napaljenim klincima i ne razigrava ih nego delje ko Tiafoa, ok, u suprotnom ako pocne svako malo da cubi od nadolazecih nije bas pametno da upropasti rezultate stecene krvavim radom 20tak godina. Fedex je malko zakasnio sa penzijom vrv mislio da moze jos koju paru igranjem da namakne umesto da je posle zadnjeg gs kao pobednik okacio tenis o klin, ali svakom pravo da odlucuje, a posebno njima koji su ispisali istoriju i tenisa i sporta generalno!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here