Novaković optužen za ubistvo devojčice

0

Policija nikada nije pronašla telo Karen Vilijams
 

 

Novakovića tužba tereti da je ubio Karen Vilijams, koja je poslednji put viđena u ranim jutarnjim satima 4. avgusta 1990. godine, nakon što je s prijateljima provela noć u hotelu "Opal in" i restoranu u Kuber Pidiju. Novaković se prošlog petka putem video-linka pojavio pred Sudom za prekršaje Vajala i izjasnio se da nije kriv za ubistvo devojčice. Njegov predmet biće razmatran 11. avgusta, ovog puta pred Vrhovnim sudom u Adelejdu.

Telo Karen Vilijams nikad nije nađeno, iako su istražni organi pomno pretraživali mesta na kojima bi leš mogao da bude.
 

Nagrada za informacije

Policija je ponudila nagradu od 200.000 dolara svakome ko bi pružio informaciju s kojom bi se ušlo u trag Kareninim posmrtnim ostacima i pozvala da se javi na telefon Krajm stopersa 1800 333 000.

Ranije su tužioci tvrdili da je Novaković "u hladnokrvnom ubistvu" ubio Karen, a takođe je i silovao, a zatim bacio telo u napušteno rudničko okno. Oni su teretili Novakovića da je Karen i njenim prijateljima ponudio da ih poveze u svom vozilu posle zabave u obližnjem hotelu i restoranu. Tužioci su, takođe, tvrdili da je najpre prebacio Karenine prijatelje, a da je onda ona ostala sama u vozilu s Novakovićem.
Tužioci su naveli da su Karenini prijatelji policiji kazali da su očekivali da će Novaković odvesti Karen do kuće njene majke Eve, udaljene 250 metara od njih, ali ona tamo nikad nije stigla niti je viđena. Tvrdili su i da je Novaković, za vreme razgovora sa policijom od 1990. do 2013. godine pružio više suprotstavljenih verzija događaja, kao i da je poricao učešće u Kareninom nestanku.

Tokom dosadašnjeg postupka, Novakovićev advokat Nik Vadaš osporio je snagu dokaza tužbe protiv njegovog klijenta. On je, takođe, zahtevao da sud izda nalog za davanje iskaza od strane komesara policije Garija Bernsa.

 

Uhapšen u novembru

Novaković je uhapšen u novembru prošle godine, nakon 14-mesečne obnovljene istrage ovog starog slučaja. Istraga je uključivala i iskopavanja na više danas napuštenih rudnika opala u okolini Kuber Pidija. U tome, policiji su pomagali i pripadnici rudarske spasilačke službe.

Rekao je da još nije dostupan izveštaj iz 1990. godine koji govori kako je policija postupala u ovom slučaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here