Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Dijega Švarcmana sa 2:0 (7:5, 6:3) i osvojio svoju petu titulu u desetom finalu Mastersa u Rimu, i uz to, oborio novi rekord. 

Naime, u nedelji kada je Đoković pretekao svog omiljenog tenisera Pita Samprasa po broju nedelja na 1. mestu ATP liste, srpski teniser osvojio je i 36. titulu na turnirima ATP Serije 1.000 po čemu je nadmašio Rafaela Nadala, koji sada ima 35, kao i Federera koji se zaustavio na 28.

Uz to, Novak je osvojio petu titulu u Rimu, što mu je ukupno 81. trofej u karijeri u 115. finalu.

Zanimljivo, Novak je u još jednom segmentu pretekao svoje najveće rivale. Tako je trijumfom nad Kasperom Rudom u nedelju postao prvi igrač sa 52 finala na Mastersima, dok su iza ostali upravo Nadal (51) i Federer (50).  To je još jedan pokazatelj velikog rivalstva i najveće trojke svetskog tenisa koji su tokom karijere jednostavno gurali jedan drugog.

Primera radi, Andre Agasi je prvi naredni teniser koji na svom kontu ima 22 finala na Mastersima, Endi Mari 21, a Pit Sampras 19.

Sledeći turnir na kojem će Novak Nastupiti jeste Rolan Garos koji zvanično počinje 28. septembra i na kojem će Đoković imati priliku da se, ukoliko osvoji trofej, izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih grend slemova. Španac je do sada sakupio 19, Novak ih ima 17, dok Federer ima 20 osvojenih pehara na grend slem turnirima.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here