Novi auto-put Obrenovčanima otežao život

N1, Vestionline
5
Tanjug

Prošlo je samo par dana od otvaranja auto-puta od Obrenovca do Preljine i već – problemi. Naime, građani koji žele na auto-put i sa njega, moraju da prođu kroz usko grlo u blizini Obrenovca, zbog čega vožnja često biva značajno duža, a vozači – nervozniji.

Miloš Veliki menja Srbiju. Počeo je – od života Obrenovčana i meštana sela kroz koje se prolazi do prve naplatne rampe. Naime, od Beograda do izlaza na novi auto-put vodi stari regionalni put sa dve trake, zbog čega su od otvaranja Miloša Velikog gužve duž čitave deonice. Oni koji stignu do prve naplatne rampe do Čačka će možda putovati 45 minuta, ali će dotle u vožnji izvesno izgubiti više od toga.

“Miloš je možda veliki, ali je put do Miloša premali. Putujem već sat i po do Beograda. Ne valja ovako, brate, svi su kamioni na ovom putu, ne može da se prođe. Kolona je do Beograda”, “Četrdeset pet minuta idem od Beograda dovde”, “Hoćemo auto-put – pa moramo malo da se strpimo. Super je”, rekli su građani za RTV Mag.

Šta se desilo? Nova deonica predviđa takozvanu “rupu” – puštena je u rad pre nego što je izgrađena adekvatna saobraćajnica koja će novu deonicu povezati sa ostatkom auto-puta u pravcu Beograda i Vojvodine. Na prevazilaženju tog problema se radi, podvlače nadležni, ali građani će morati malo da se strpe.

Kako kažu u Ministarstvu saobraćaja, gužvi od Ostružnice do uključenja na auto-put biće sve dok ne bude završena deonica između Surčina i Obrenovca, za koju obećavaju da će biti gotova do kraja godine, kao i Novi Beograd-Surčin, čija izgradnja, pak, tek počinje sledeće godine.

Vozači, pre svega oni koji stari obrenovački put svakodnevno koriste za odlazak na posao, čini se, nemaju previše strpljenja – pogotovo kad dođe vreme saobraćajnog špica.

– Ludilo, ne znam šta ćemo. Pa, do decembra je mnogo vremena – kažu.

Zbog novonastale situacije, reagovao je i prvi čovek opštine Obrenovac, koji vozačima sugeriše da koriste alternativne pravce.

– Koristite novoizgrađene dve trase preko Draževca, Vranića i Lipovice. Iste su dužine kao i deonica Barič – Umka – Beograd. Isti savet i saobraćajnoj policiji, da vrše preusmeravanje – kaže predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Na samom auto-putu – druga pesma. Gužvi nema, a celim putem mogu se videti ostaci petočasovnog performansa svečanog otvaranja. Za prvih dvanaest sati, novom deonicom autoputa prošlo je 4.100 vozila, od čega 1.500 automobila iz pravca Beograda, dok se iz Preljine zaputilo njih oko hiljadu više.

 

5 COMMENTS

  1. Bože blagi ko će nam ugoditi.da nije napravljen,bilo bi zašto nije.sad kad je napravljen nije dobro što je napravljen.I tako stalno.Ne može se svom svetu namesiti kolača

  2. VUCIC JE IZMISLIO METAFORU MILOS VELIKI DA BI SLEDECU DEONICU NAZVAO VUCIC VELIKI, A PRISTALICE SNS TO PRIHVATILE.

  3. Ovaj casopis samo koje gluposti moze da napise. Ja zivim u Obrnovcu so sada nikakve izmene nisu primecene cak je grad vec drasticno opudtio jer sav saobracaj za Ub ide pteko novog auto puta a drugo ja sam vec 3 puta bio u Valjrvu jrdnostavno izvatedno uzivati voziti , samo jos nesto ne pripadam ni jrdnoj stranci niti me politika zanima ali znam da se ovo stvarno crkalo drcenijama i da za ovaj Auto put je zasluzan Vucic.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here