Novi “Fejs” podelio korisnike

0

Polje za pretraživanje sadržaja je povećano i premešteno što je, sudeći po komentarima na forumima, najviše iznerviralo korisnike.

 

Najveće promene se nalaze u levom meniju: tu su sada linkovi koji vode ka novostima i ličnim postavkama, zatim link za listing i pretragu aplikacija, igara, grupa…

Podelio korisnike najveće društvene mreže: Novi izgled Fejsbuka

Na levoj strani je sada i lista prijatelja koji su onlajn. Tu su i zahtevi za prijateljstva, poruke i obaveštenja, a sve u padajućem meniju tako da ne morate da napuštate stranicu na kojoj se trenutno nalazite.Središnji i desni deo su gotovo neizmenjeni, osim polja za "ćaskanje" koje je pretrpelo izvesne izmene, uglavnom pozitivne, kažu "forumaši".

 

Profil stranica je ostala skoro ista, kao i ona za fotografije i albume.

 

Bez obzira na to da li vam se redizajnirani Fejsbuk dopada ili ne, morate da se naviknete. Ili da ugasite profil?

Sporna je i bezbednost privatnosti

 

Od januara Fejsbuk profilima može da se pristupi po osnovnim podešavanjima. Korisnici, da bi održali kontrolu nad svojim ličnim nformacijama, moraju sami da odrede mere bezbednosti tako da njihov profil mogu da vide samo prijatelji.

Pre te izmene privatnost je bila zaštićena odmah po ulasku na sajt, a podaci su bili javni samo u slučaju ako korisnik to sam učini.

U svakom slučaju povedite računa o ličnim podacima koje postavljate na ovom sajtu jer je od januara ove godine olakšan pristup ličnim informacijama. Protiv toga pobunila se i Evropska komisija.

 

Evropski komesar za pravosuđe, osnovna prava i državljanstvo Vivijen Reding izneće svoju zabrinutost u vezi sa tim, u svom govoru u Strazburu u utorak, tokom obeležavanja Dana bezbednosti na internetu.

 

"Šokirana sam iznenadnom promenom politike. Ne mogu to da shvatim, jer u interesu internet stranica za druženje je da svojim korisnicima omoguće kontrolu nad ličnim podacima", rekla je Redingova.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here