Tanjug/AP
Džon Svini

Novi škotski premijer Džon Svini izjavio je danas da veruje da Škotska može da postane nezavisna u narednih pet godina.

– Mislim da se nezavisnost može ostvariti u tom vremenskom okviru jer su argumenti za to ubedljivi – rekao je Svini za Skaj njuz.

On je ocenio da se Škotska suočava s povećanim životnim troškovima i posledicama Bregzita i da su to “značajni strateški faktori koji nanose ozbiljnu ekonomsku i socijalnu štetu Škotskoj zbog loših odluka donetih u Vestminsteru”.

– A odgovor na to je nezavisnost – izjavio je Svini.

On je podsetio da je Škotska “isterana iz Evropske unije protiv svoje volje”, s obzirom na to da je većina glasala protiv Bregzita, odnosno da ta država Ujedinjenog Kraljevstva ostane u EU.

Veteran Škotske nacionalne partije (SNP) Svini je 8. maja izabran za prvog ministra škotske vlade, nasledivši na toj funkciji Humzu Jusafa, koji je podneo ostavku 29. aprila, nakon što je prethodno raskinuo koaliciju sa škotskim Zelenima, preneo je Rojters.

Jusaf je dao ostavku na mesto lidera SNP, koja se zalaže za nezavisnost Škotske, pošto nije uspeo da obezbedi dovoljnu podršku da preživi glasanje o poverenju.

3 COMMENTS

 1. Vidi ti ove Engleze koji su to licemeri i pokvarenjaci
  U svakoj corbi su mirodjija a u svom loncu imaju nezaprzenu corbu
  Ali polako zaigrace mecka i na vasa vrata
  Ovoliko zlo koje ste naneli neduznim ljudima i narodima, mora na kraju da platite i to debelo

 2. Puna podrška za parčanje UK, i Belfast da se vrati matici pa da vidimo Engleze tada …..

  A gde mi je moj dobri maki ?

 3. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here