Foto: MN Press
Rukometna reprezentaija Srbije Rukometna reprezentacija Francuske

Rukometna reprezentacija Francuske doživela je novi problem pred start Evropskog prvenstva pa će tako bez kontrolnih utakmica otputovati na turnir.

Naime, mečevi protiv Egipta otkazani zbog koronavirusa.

– Egipatski savez nas je u nedelju uveče obavestio da nije u stanju da poštuje naš poziv zbog velikog broja zaraženih igrača – rekao je predsednik Rukometnog saveza Francuske Filip Bana.

Kako je naveo, zbog “nedostatka raspoloživih protivnika”, Francuska će morati da bez kontrolnih utakmica otputuje za Mađarsku.

Francuz u timu neće imati trojicu igrača zbog povreda (Timoti N’Gesan, Nedim Remili i Luka Karabatić), možda i četvrtog (golman Vensan Žerar, zbog porodičnih problema), a svakako i velike nade Eloima Prandija, koji je izboden u novogodišnjoj noći.

Pored toga, medju pozvanim igračima bilo je i devet pozitivnih slučajeva na korona virus, uključujući i pivota Tea Monara.

Četvorica prvobitno zaraženih igrača, među kojima je i Nikola Karabatić, od nedelje su počeli da treniraju odvojeno od ekipe jer rezultat njihovim PCR testova “ukazuje na kraj ciklusa njihove infekcije”.

Evropsko prvenstvo za rukometaše na programu je od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj. Francuska će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi C u Segedinu sa Srbijom, Ukrajinom i Hrvatskom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here