Novi punkt za pomoć

0

Stigla i zvanična podrška od strane jedne namenske organizacije
 

Humanitarna organizacija Samariterbund Beč je uz koordinaciju sa organizatorima prvog talasa sakupljanja za područje Bosne i Hercegovine, Darkom Markovićem, obratila Savezu Srba u Austriji i predsedniku Zoranu Aleksiću za koordinaciju aktivnosti sa onima koji bi pomogli u njihovom objektu u Rafaelgaše 9, u 20. bečkoj opštini.

Puna logistika koju ovaj prostor pruža, zvanična komunikacija sa ostalim pokrajinama, umreženost sa mnogim firmama koje su u stanju da doniraju znatne količine potrebnih artikala i dosad nepokriven deo grada u smislu prikupljanja, govore u prilog jednoj budućoj, visokoj senzibilizaciji stanovništva da pomognu.

Samariterbund zvanično poziva sve one koji žele da pomognu ugroženim područjima i žrtvama poplava u Srbiji. Sve što bude prikupljeno biće uredno klasifikovano i uz koordinaciju sa Crvenim krstom i opštinama civilne zaštite/kriznim štabovima, a o trošku resornog ministarstva odnosno Vlade Republike Austrije, prevezeno do dogovorenog mesta.

 

Informacije na sajtu

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na sajtu www.samariterwien.at, pitanja putem elektronske pošte: fluthilfe@samariternjien.at, i dežurnog telefona: 0189145-311.
Za sada je predviđeno da ovaj režim sakupljanja pomoći traje do kraja meseca.

Pored postojeće akcije koje su pokrenule srpske organizacije i pojedinci okupljeni oko Koordinacionog tela za pokrajinu Beč, i već operativnih lokacija širom grada, ovo će biti još jedno mesto na kojem ćemo moći da sakupljamo pomoć.

Sve do 31.05. (za sada) svakog dana u vremenu od 8 do 20 časova, svi koji žele moći će da daju svoj doprinos, a najtraženiji artikli su: dugotrajne namirnice, hrana za bebe, dečja odeća, artikli za higijenu, pelene za decu i odrasle, alati( lopate, pijuci, ručna kolica), radne cipele/čizme, gumene čizme, zaštitne maske, rukavice.

Takođe, svi oni koji su voljni da budu od pomoći u okviru ovog objekta (dva,tri 3 pomoćnika dnevno) mogu se javiti koordinatoru za komunikaciju i saradnju sa ugroženim područjima ispred tima ovog objekta, predsedniku Saveza Zoranu Aleksiću na +4368860250453 .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here