Prvi italijanski fudbaler u istoriji Crvene zvezde, Dijego Falćineli, predstavljen je danas medijima na stadionu „Rajko Mitić“.

Falćineli, koji je zadužio dres sa brojem 16, rekao je da je u Beogradu primljen odlično, a potom pojasnio kako je došlo do saradnje sa šampionom Srbije.

– Mihajlović me odmah savetovao da prihvatim ovu ponudu. Lično nisam imao većih sumnji s obzirom na to da dobro poznajem dobro ekipu u koju sam došao i nadam se da ću u Zvezdi igrati mnoga takmičenja, kao i da će moja karijera ići uzlaznom putanjom. Isto tako me i Materaci savetovao da dođem u Zvezdu, tako da je to Stanković oberučke prihvatio. Jedine sumnje su bile private prirode, zbog moje porodice, tačnije moje ćerke, ali i to smo uspeli da rešimo veoma brzo – rekao je Falćineli.

U novom klubu je zatekao dobro poznato lice.

– Sa Boaćijem sam bio cimer u Sasuolu, jako sam zadovoljan što ću imati nekog ovde koga poznajem od ranije. On je sjajan momak, ali i ceo tim. Dobio sam veliku podršku svih, upoznali su me sa gradom i pomogli da se smestim tako da sam imao sjajan doček. U kontaktu sam sa mnogim srpskim sportistima, svi su pokušali da me uvere kako je Beograd lep i veliki grad i da ću u njemu uživati. Poznajem mnoge sportiste srpske nacionalnosti kao što su Rajković, Atanasijević i Mihajlović. Što se tiče mog dolaska sa Sasuolom ovde, osetili smo strah, jer je svima nama poznata snaga i slava Crvene zvezde. Kada sam izašao na stadion osetio sam veliku ljubav navijača koja je ovde pristuna, kao i veliku strast i emociju koju navijači imaju prema Crvenoj zvezdi.

Na dolazak u Crvenu zvezdu gleda kao na životnu priliku.

– Kada sam dobio ponudu, zbog poznate istorije kluba smatrao sam da je ovo za mene životna prilika. Daću sve od sebe da se pokažem na najbolji mogući način, jer moj karakter je takav – kada dobijem izazov ja se potrudim da dam svoj maksimum – zaključio je novi napadač Crvene zvezde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here