Novi život Pešića iz Samaile

0

Ganuli zemljaka: Sedam malih pešića iz Samaila
 

I naravno, da osetite neizmernu zahvalnost prema humanom gestu čoveka koji je potegao čak iz Sen Tropea do rodnog Čačka, a potom požurio u posetu bračnom paru Pešić i njihovim ćerkama i sinovima.

– Podelio je poklone mojoj deci, a imam ih ravno sedam, pet curica i dva dečaka od kojih su najmlađi u pelenama, a potom rekao meni i mojoj supruzi Gordani da je došao jer je pročitao naš apel za pomoć, da nam kao građevinski tehničar pomogne kako bismo ovu malu kuću sa samo dve vlažne sobice pretvorili u dom sa kupatilom za našu brojnu familiju – kaže nam Tomislav Pešić, koji je ovih dana sam na placu, a maloletna deca su smeštena kod bake i deke da prezime.
 

Jesam i opet ću!

– Ovih dana idem prema zavičaju i opet ću posetiti porodicu Pešić iz Samaile i proveriti kako napreduju radovi na kući. Poslao sam crep za krov i blokove za kupatilo. I apsolutno nije važno koliko sam ja uložio svojih sredstava, bitno je da sam pomogao porodici sa sedmoro dece. I opet ću, a ukoliko žele da mi se pridruže i drugi zemljaci iz sveta, to će me zaista obradovati – poručuje u telefonskom razgovoru Milivoje Krupež iz Francuske.

Zbog strogog zakona i šumarka koji nije dovoljan da podmiri ni njihove potrebe za ogrevom tokom zime, nemaju dečji dodatak, pa porodica, u kojoj su i domaćin i njegova supruga nezaposleni, živi od povremenih nadnica Tomislava u selu.

 

"Ne samo što nam je Milivoje Krupež uradio projekat za još jedan sprat već je i sam radio i za svoja sredstva dobavljao građevinski materijal. Ja nisam stručan, ali verujem da je dosad na renoviranje naše kuće ovaj plemeniti čovek sigurno potrošio preko 8.000 evra. Hvala mu od svih nas…", kaže zahvalni Pešić, koji se nada da će i grad Kraljevo učestvovati i pomoći da se dovrši i pokrije kuća. Ako ne ove, bar da iduće godine počnu da žive kao ljudi, u kući sa kupatilom i dovoljnim brojem soba, neophodnih ovoj devetočlanoj familiji.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here