Novicki se vraća u reprezentaciju

0

Povratak velike zvezde: Dirk Novicki
 

Očigledno inspirisan činjenicom da je Berlin jedan od gradova domaćina Evropskog prvenstva, krlini centar je zagrejao srca ljubitelja košarke širom Starog kontinenta, posebno u svojoj Nemačkoj, za koju nije igrao otakako se posle tek devetog mesta na turniru u Litvaniji 2011. povukao iz reprezentacije.

"Tokom reprezentativne karijere nikad se nijedan važan turnir nije održao u mojoj otadžbini. Sad je drugačije i to je lepo videti. Iako će Berlin biti domaćin mečeva samo u grupnoj fazi, biće to sjajno za nemačku košarku. Planiram da igram. Doduše, nisam 100 odsto siguran, jer ću narednog leta imati 37 godina. Biće zabavno. Vidimo se u Nemačkoj“, poručio je Dirk Novicki.

 

 

Reprezentativac Nemačke u seniorskoj konkurenciji postao je 1997, a 2002. na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu osvojio je bronzanu medalju, dok je na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005. doveo svoju selekciju do srebra i naterao navijače u "Kombank areni" da ga isprate ovacijama sa terena.

 

 

Inače, Evropsko prvenstvo 2015. godine održaće se od 5. do 20. septembra u Monpeljeu, Lilu, Berlinu, Zagrebu i Rigi, a žreb grupa biće održan u pariskom Diznilendu 8. decembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here