Novinari Pravde štrajkuju glađu

0

U izjavi Tanjugu, Ljutić je najavio da će on i njegov kolega štrajkovati glađu sve dok im zarade ne budu isplaćene i izrazio očekivanje da će im se ostale kolege pridružiti.

 

"Više ne znamo kome da se obratimo, jer ne znamo ni ko je vlasnik lista u kome radimo", rekao je Ljutić i napomenuo da direktor "Pravde" Đorđe Minkov već nekoliko dana nije dolazio u redakciju.

 

Ljutić je istakao da su se na ovaj korak odlučili jer je u pitanju njihov opstanak i opstanak njihovih porodica, napominjući da nemaju bilo kakvu informaciju da li će i kada biti isplaćene zarade, kao ni šta će biti sa tim novinama.

 

On je dodao da se obraćao za pomoć potpredsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, ali da su njegova obećanja do sada ostala na rečima.

 

Ugrožena nam je egzistencija

 

U izjavi za Vestionline Dejan Ljutić kaže da je njemu zbog celokupne situacije ugrožen život.

 

"Kako da radim svoj posao kad sam gladan, žedan. Nemam para ni za prevoz. Sve što tražimo od ove redakcije je da nam se isplati 6 plata koje nam duguju. Ja sam unapred, u petak, najavio glavnom uredniku Predragu Popoviću da ćemo Ivan i ja krenuti u štrajk glađu. On nam je rekao da to ne bi trebalo da radimo da ne ugrožavamo svoje zdravlje. Danas sam došao da se pozdravim sa njim i rekao mu da od ovog trenutka stupamo u štrajk glađu", rekao je Ljutić i dodao da će istrajati sve dok se ne ispune zahtevi.

 

On kaže da ništa drugo ne traži sem da im se isplate zaostale plate rekavši da m se javio direktor "Pravde" Đorđe Minkov koji je rekao da se nada da će biti bolje i da će se možda u narednih nedelju dana isplatiti jedna plata.

 

"Slušao sam ja tu priču i ranije, pa se ništa nije promenilo. Naši zahtevi su vrlo jednostavni, samo želimo naše plate. Znate, nije to mala suma. Radi se o sumi koja je veća od 200.000 dinara", rekao je Ljutići ponovio da on i njegov kolega Ivan Radojičić ostaju dok god im se ne ispune zahtevi.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here