Foto: Tanjug/AP
Dijego Armando Maradona

Smrt fudbalske legende Dijega Armanda Maradone u novembru prošle godine dovela je do velike istrage koja bi trebalo da utvrdi okolnosti u kojima je preminuo slavni fudbaler, odnosno da li u svemu tome ima odgovornosti lekara koji su bili odgovorni za njegovo stanje.

U tom pogledu otkriveni su novi detalji, koji ukazuju na to da je Maradonin lični lekar Leopoldo Luke falsifikovao potpise na medicinskoj dokumentaciji, pa se sada utvrđuju motivi takvog njegovog postupka.

Navodno, to je radio kako bi imao pristup medicinskim kartonima svog pacijenta, prenose strani mediji.

– Tri lista su nađena zajedno, to je bilo očigledno i vrlo neoprezno urađeno – rečeno je iz tužilaštva nakon ekspertskih nalaza.

– Saveti eksperata su nam samo potvrdili sumnje koje smo imali u vezi sa falsifikovanjem potpisa – poručili su iz tužilaštva, koje je pokrenulo istragu nakon što je porodica slavnog fudbalera bila ubeđena da je život Maradone mogao biti sačuvan da se brže reagovalo.

Sa novim detaljima istraga će sada ići ka tome da se utvrdi da li je ovo definitivno bila prirodna smrt Maradone ili je ipak u pitanju ubistvo. Rano je još govoriti sa kakvim optužbama će se suočiti Luke, i da li će uopšte protiv njega biti podneta krivična prijava.

Luke se još ranije izjasnio u svoju odbranu kada su već krenule da kruže priče o njegovoj odgovornosti za smrt Maradone.

– Svi su me gledali, jer su znali da sam jedina osoba koja može izvući bilo šta iz njega. Niko drugi se nije usuđivao da uđe u njegovu sobu. Na sastancima su me ignorisali, samo sam im trebao da olakšam situaciju svojim prisustvom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here