Fudbalski klub Partizan odgovorio je na jučerašnje saopštenje FK Crvena zvezda, povodom meča Zlatibor-Partizan, u kom su crno-beli do tri boda došli golom sa bele tačke, u kome se tvrdi da je Partizanu već sada poklonjeno šest bodova.

Partizan u saopštenju kaže da je pomenut “problematični potpredsednik FK Partizan”, ali da nisu pomenute neke druge problematične okolnosti, uz navođenje da “Partizanu nije potreban penal kako bi se kompenzovalo poništenje očigledno regularnog gola postignutog iz igre”.

– Problematično je što se ovaj klub (Crvena zvezda) oglasio prvi put saopštenjem u vezi sa suđenjem već nakon prve utakmice prvog kola lige i pokrenuo novi trend javnog komentarisanja utakmica svog rivala – navode iz Partizana.

Iz crno-belog tabora kažu i da je problematično što se suđenje sada ocenjuje kao “blamaža za blamažom” i zahteva smena predsednika Komisije za suđenje, a pre samo desetak dana je Crvena zvezda, zajedno sa još 34 kluba, ocenio kako je suđenje nikad bolje i da Fudbalski savez Srbije radi odličan posao.

Problematično je, navode crno-beli, što o penalima govori neko iz kluba koji je, prema istraživanju fudbalske observatorije “CIES”, u kom je obuhvaćeno 35 evropskih liga, utvrđeno da je taj klub evropski šampion po dosuđenim mu penalima, budući da mu je u tri sezone, na 102 utakmice, dosuđeno 44 jedanaesterca.

– U kategoriju problematičnog nesumnjivo potpada i golman tog istog kluba, ranije golman FK Inđija, koji je, u već čuvenoj utakmici, kada je klubu ”podno tenka” isprva bio dosuđen jedanaesterac na 18 metara od gola, u 90. minutu lično učinio prekršaj za novi jedanaesterac, sve u pomamnoj želji da”, tom klubu donese sva tri boda – smatra Partizan.

Problematični su, tvrde, i svi ostali klubovi u ligi koji šalju na teren “svoje rezervne igrače ili postupe po ”dobronamernoj sugestiji” da ”prikoče””, kada igraju protiv Crvene Zvezde.

Iz Partizana navode da su problematične i “naknadne sankcije ili njihovo potpuno odsustvo za sudije, koje klubu ”podno tenka” obezbede nova tri boda tako što igrači protivničke ekipe završavaju u Urgentnom centru, a igrači ovog kluba ostaju do kraja u igri”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here