Novogodišnja žurka Izvora

0

– Super doček srpske Nove! Stari i mladi su jedna generacija.

U prevodu bi značilo: stari podetinjili, a u toj neozbiljnosti i razdraganosti nisu im parirali ni najmlađi na dočeku: Anastasija Vujčić (6) uz roditelje Toplicu i Danijelu i Aleksandar Radovanović (7) pokraj mame Jasmine i tate Milorada.

Veselila se i najstarija, Ljubica Suleić (85) iz Krnjeva, a zna se: gde Srbi – uvek tu i ona.

Sala ukrašena, svetla ušarana, polumrak po meri, a grupa Trokadero rafalno peva o ljubavi, pa naterali prisutne da se nanovo zaljube, što se najbolje oslikalo kod srednjovečnog glumca Slobodana Slavković i njegove Dobrile, skandirali im: "Naši mladenci".

Čestitke za Čikago

Svesrpska zajednica Francuske zaželela je da preko "Vesti" pošalje pozdrav prijateljima. Pozdrave šalje proti Miloradu Lončaru iz Čikaga i njegovim vernicima.

Okupljenih je okruglo stotinu. "Skockali se", primećuje Stana Bilbija, dakle, doterali, a pre dolaska se i uraspoložili, pa se odmah startovalo šprintom. Grupa od 35 članova Svesrpske zajednice Francuske zaposela tri stola, zajedništvo im uvežbano, te ako jedno zapeva – odmah nastane hor, ako jedno poskoči na noge lagane – svi se u srne pretvore. Poželiš da ih posvojiš za sva buduća slavlja.

Brzoplet koraka koji su naučili u folklornoj sekciji, mlađani Izvoraši primenili su u konobarske svrhe. I bi ovako: samo što načneš ponuđeno, već stiže naredno jelo. I, tako: bez prekida se jelo i pilo od jučer do sutra.

– Bog poživio ove veseljake. Neumorni u pesmi i igri, a i u očuvanju svog identiteta. Želim im sve najbolje – iz prikrajka procenjuje prota Nikola.

Časkom komplimenti stigli do ušiju slavljenika, na šta gromko žapevaše "Vidovdan" i "Kosovo" i s toliko emocija da im prota momentalno preglasnost oprosti.

Društvo Sime Lalovića sipa hvale na račun domaćina, ponavlja: "Izvor su humanosti", posebno ističe najpredsednika Dragana Jakovljevića.

Slavili do sitnih sati. Koračiće kola niko nije brojao. Daleko su stigli. A, sutra na posao!

Hvala Bogu na slavlju

Kolo srpskih sestara predstavljali su Ljiljana, Stanimirka, Miladin, Stanica, Zaga, Darko, Dragan, Bilja, Sneža, Mika, Milan, Jasmina, Nataša, Sanja, Marta..
– Bogu, hvala, što možemo da slavimo – kažu oni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here