NP: Danac u džamiji pretio klanjem

0

Džamija u koju je upadao pomahnitali Danac

U novopazarskoj policiji ističu da je Kristensen, iako mu je obezbeđen prevodilac, prilikom saslušanja ćutao, da nije hteo da odgovara na pitanja, niti da sarađuje sa inspektorima. Takođe, naglašavaju da je pre desetak dana ilegalno ušao u Srbiju i da se u Novom Pazaru smestio u jednom hotelu gde se ponašao krajnje neobično.

– Šetao je po hotelu potpuno nag, pa smo morali da ga upozorimo, a kada ni to nije pomoglo smestili smo ga u posebnu sobu koja je odvojena od pogleda drugih gostiju. Nekoliko dana sedeo je sam za stolom i uglavnom dugo gledao u bateriju mobilnog telefona – kaže radnik hotela koji je ugostio neobičnog Danca.
 

Prema nezvaničnim informacijama Kristensenu je smetao "glasni ezan" sa džamije, pa je otišao da interveniše.

– Jednom je došao, upao u džamiju i na engleskom počeo da se dere, izbacili smo ga, ali nismo zvali policiju. Sutradan je došao ponovo, odmah je izvadio veliki nož i počeo da preti da će nas sve poklati. Nije nam bilo baš svejedno, ali neki ljudi su se osmelili da mu priđu i oduzmu mu sečivo, srećom nikoga nije povredio, niti je, čini mi se, imao takvu nameru – kaže jedan od vernika koji je dva puta bio u bliskom kontaktu sa Kristensenom.
 

Tokom kontakta sa danskom ambasadom u Beogradu znaće se da li je Ole Kristensen bolesna osoba i kako se i sa kojim namerama obreo u Novom Pazaru.

 

Mislili da je poslanik

U Novom Pazaru se u početku mislilo da je Ole Kristensen danski poslanik u Evropskom parlamentu, jer ima isto ime i prezime kao jedan poslanik Alijanse za demokratiju i socijalnu pravdu koja deluje u ovoj zemlji. Da nije bilo ovog saznanja Kristensen bi, pošto je razoružan u džamiji, možda dobio i batine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here