NP: Divlje tezge za preživljavanje

0

Žive od krpica iz Turske: Ulični prodavci u Novom Pazaru
 

– Tačno je da nemamo papire i da smo nelegalno na ulici, ali ovde smo iz očaja, da bismo preživeli i prehranili decu. Svi smo radili u državnim firmama i svi smo ostali bez posla. Tražimo da nam država malo "progleda kroz prste", da nas pusti da zarađujemo za hleb, dok ne proradi bar neka od firmi koje planiraju da otvore – priča Nihad Muratović, vlasnik jedne od "najlon-tezgi" u Novom Pazaru.

Njegov sapatnik dodaje da će se, ako ga oteraju, baciti u Rašku i tako "prekratiti muke".
Načelnik Odeljenja inspekcije Mensur Bulić podseća da ovi prodavci guše legalne, koji plaćaju sve dažbine i svoju robu prodaju pedesetak metara dalje na robnoj pijaci.

– I za ove koje treba da uklonimo Gradska pijaca ima povoljne lokacije, potrebno je da se registruju, da rade po propisima i plaćaju sve dažbine, ali oni to ne žele – ističe Bulić.

 

Gde su obećani investitori

– Nećemo nikuda da idemo, ako nas uklone, nikada više nećemo moći dinara da zaradimo, naša deca će gladovati – ističe Munib Škrijelj i poziva državne čelnike da ispune obećanja iz predizborne kampanje, dovedu strane investitore i, kao što su najavljivali, uposle stotine radnike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here