NS: Raskol između Jelašića i Dinkića

0

 

"Opstanak Radovana Jelašića na mestu guvernera bio je uslov za formiranje aktuelne Vlade, što govori o podršci Borisa Tadića monetarnoj politici koju je vodio Jelašić, a koja je rezultirala padom kursa dinara i gubicima", kaže se u saopštenju NS.

 

Građani, dodaje NS, nisu dobili odgovor na pitanja kolike su devizne rezerve Srbije, da li je tačna informacija da je novac od privatizacije potrošen i ko će da odgovara zbog ustupaka uvozničkom lobiju.

 

Srpska napredna stranka smatra da je ostavka guvernera Jelašića rezultat njegovog saznanja da se nalazi na "brodu koji tone" i da je sa ovakvom vladom nemoguće izbeći "grčki scenario".

 

Koordinator ekonomskog tima te stranke Milenko Dželetović je na konferenciji za novinare rekao da je Vlada Srbije odgovorna za lošu socijalno-ekonomsku situaciju u državi i da je ostavka guvernera Narodne banke Srbije Radovana Jelašića jedan, ali ne dovoljan korak za izlazak iz krize.

 

Član ekonomskog tima SNS Dejan Miljković je rekao da i pored toga što je ta stranka upućivala kritike na račun rada Jelašića, ostavka guvernera nije dobra vest. On je dodao da bi bilo dobro da ostavka guvernera proizvede "domino efekat" u Vladi Srbije i da građani Srbije odluče za koje rešenje će u budućnosti dati svoj glas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here