Youtube/NVIDIA
Nvidia

Nvidia planira da ukine podršku za Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 kasnije ove godine. Nvidijini drajveri biće ekskluzivno dostupni za Windows 10 u oktobru, a samo bitne bezbednosne ispravke biće dostupne na starijim operativnim sistemima do septembra 2024. godine.

Microsoft je već odustao od podrške za Windows 7 i 8, a čak će se i proširena podrška za Windows 8.1 završiti u januaru 2023. “Velika većina naših GeForce kupaca je migrirala na Windows 10 OS”, navodi se u poruci o podršci kompanije Nvidia. “Kako bi vlasnici GeForce-a imali najbolju moguću sigurnost, podršku i funkcionalnost, Nvidia će se sada fokusirati na operativni sistem Windows 10”.

Trenutno postoji 1,3 milijarde aktivnih Windows 10 uređaja, ali Windows 7 je i dalje u upotrebi u mnogim delovima sveta. Statcounter procenjuje da Windovs 7 i dalje čini 15 posto svih verzija Windows-a. Windows 10 ipak dominira u upotrebi Steam-a, čineći skoro 93 procenta sa Windows 7 sa nešto manje od 2 procenta. Takođe se očekuje da će Microsoft u oktobru lansirati novu verziju operativnog sistema Windows, koja će verovatno biti nazvana Windows 11.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime