Obama: Probajte da ukinete zakon!

0

Samo neka probaju da sruše Zakon: Barak Obama u akciji
 

"Ne verujem da će američki narod odložiti osiguranje na zadnje sedište. Tamo smo već bili i tamo se ne vraćamo", rekao je Obama studentima univerziteta u Ajova Sitiju.

 

Pre nego što je Predstavnički dom u nedelju usvojio zakon, 54 odsto Amerikanaca bilo je protiiv reforme zdravstvenog oosiguranja, a 36 odsto je davalo podršku, dok najnovije ankete pokazuju da je sada taj odnos nešto povoljniji – 49 odsto "protiv" prema 40 odsto "za".

Suočen sa američkom javnošću, podeljenom po pitanju zdravstvene zaštite, Obama se odlučio na agresivnu kampanju pridobijanja javnosti i da natera republikansku opoziciju u defanzivu.

Obama je za početak turneje odabrao državu Ajovu, gde je 2007. godine započeo predsedničku kampanju, čiji je jedan od glavnih proklamovanih ciljeva bila reforma zdravstvene zaštite.

Republikanci, koji su bili jednodušno protiv reforme, svojim pristalicama obećavaju da će, nakon kongresnih izbora u novembru ove godine, ukinuti taj zakon.

"Ja im kažem: Samo napred", poručio je američki predsednik."Ovo je reforma kojom se neki ljudi u Vašingtonu još bave. A sada kada je usvojena, oni već obećavajuda će je ukinuti", rekao je Obama i dodao da će republikanci izbore u novembru voditi na platformi ukidanja reforme zdravstvene zaštite.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here