Obama se druži sa starim prijateljima

0

Svaki novi stanovnik Bele kuće angažuje nekolicinu svojih prijatelja za bliske 

saradnike, ali posebnu važnost imaju oni, najbliži prijatelji, koji su tu nezavisno od posla i sa kojima mogu bez opterećenja da podele dobre i loše trenutke. Oni su njihova veza sa "normalnim" životom.

Tako su Nezbit i Vajteker bili uz Obamu kada je primao Nobelovu nagradu u Oslu, na državnim večerama, tokom predsednikovog zimskog odmora na Havajima, u trenucima rekreacije na košarkaškom terenu u Vašingtonu ili prilikom obilaska svetionika na Martas Vinjardu, ekskluzivnom ostrvu kod obale Masačusetsa.

Obama se sa Vajtekerom zna sa Harvarda gde su zajedno studirali i igrali košarku, a Nezbit potiče iz komšiluka u južnom delu Čikaga gde je Barak kao mladić živeo sa porodicom.

Ćutanje

 

Diskrecija je, kažu, jedan od najvažnijih stubova prijateljstva starih drugara sa predsednikom.

"Imati nekog ko je uz vas i kada ste raspoloženi i kada vam loše ide je od neprocenljivog značaja," rekao je Obama povodom prijateljstva sa Nezbitom.

 

Po svemu sudeći, on takvo prijateljstvo neguje sa Nezbitom, koji je direktor jedne parking kompanije ili Vajtekerom koji je direktor Medicinskog centra pri Univerzitetu u Čikagu, gde je ranije radila njegova supruga Mišel.

 

U Vašingtonu, Nezbit i Obama su se mogli videti u trenerkama kako idu na privatnu partiju košarke, a Vajteker je letos snimljen kako sa Obamom i njegovom porodicom vozi bicikl tokom letovanja.

 

Odmor bez saradnika

 

Pol Lajt, istoričar sa Univerziteta u Njujorku, kaže da je predsednicima potrebno da provedu odmor sa nekim drugim, a ne sa svojim šefom kabineta ili najbližim saradnicima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here