Dokiću smanjena kazna

0

Pošto se Dokić od 6. maja prošle godine nalazi u pritvoru KPZ Sremska Mitrovica, to je najduže što Dokić može da ostane u zatvoru.

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je Dokiću smanjena kazna za pretnje ambasadorki sa 10 na osam meseci zatvora, dok je za nedozvoljeno držanje oružja kazna sa sedam meseci smanjena na šest meseci zatvora, pa jedinstvena kazna iznosi 12 meseci zatvora.

 

Kazna ističe 6. maja, ali pošto je Dokić u pritvoru već proveo dve trećine kazne, čim bude prebačen na odsluženje kazne on stiče uslov da bude uslovno pušten na slobodu. Pošto se tokom boravka u pritvoru Dokić ponašao primerno, a poznato je i da je dijabetičar, velike su šanse da se nađe na slobodi i pre tog 6. maja.

Ocu poznate teniserke sudilo se zbog toga što je telefonom pozvao ambasadu Australije u Beogradu i pretio smrću Kler Birgin i njenoj porodici.

 

Prilikom pretresa njegovog imanja u Vrdniku, policajci su našli dve ručne bombe za koje nije imao dozvole. Na prvom suđenju izrečena mu je kazna od 15 meseci zatvora, ali se branilac Damira Dokića žalio na ovu presudu, pa ju je Okružni sud u Sremskoj Mitrovici poništio uz obrazloženje da su načinjene "bitne povrede sudskog postupka".

 

Na ponovljenom suđenju Dokiću je izrečena ista kazna, a tek je Apelacioni sud umanjio kaznu sa 15 na 12 meseci zatvora i tako stavio tačku na slučaj koji je izazvao veliku pažnju javnosti u Srbiji i Australiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here