Obame i Klintonovi se u stvari mrze

0

Bil Klinton ga mrzi više nego ikoga: Barak Obama
 

Naime, Edvard Klajn napisao je knjigu „Krvavi sukobi“, u kojoj do detalja opisuje koliko se zaista Klintonovi i Obame ne podnose.

Kako prenosi Jutarnji.hr, Klajn je novinar koji je radio na visokim položajima u nedeljniku Njuzvik, a zatim u Njujork Tajmsu, a posebnu pažnju privukao je knjigama o poznatim demokratskim predsedničkim porodicama.

Neki od detalja iz najnovije knjige „Krvavi sukobi“ pojavili su se u Njujork Postu i „brutalno“ ocrtavaju odnose dve porodice. Takođe, kako se ocenjuje, detalji iz knjige sigurno neće pomoći bivšoj prvoj dami Amerike Hilari Klinton koja namerava da se kandiduje za predsenika Amerike.

Sudeći prema knjizi, sukob, sada dve najmoćnije porodice demokrata, koren vuče iz demokratske kampanje za predsedničkog kandidata 2007- 2008. godine. Tada je bilo jasno, ocenjuje autor, da će sasvim sigurno bilo koji demokratski kandidat pobediti bilo kog republikanskog kandidata zbog svega negativnog što je za vreme osmogodišnje vladavine uradio Džordž Buš.

 

Neko je ipak iz redova kritičara demokratama rekao da bi i unapred pobedili samo da su za kandidata izabrali belca, a ne Afroamerikanca. Te reči su, tvrdi Klajn, ostavile gorak ukus kod Baraka i Mišel Obama, koji su smatrali da iza toga stoje Klintonovi.

 

Često je predmet ogovaranja Mišel Obame: Hilari Klinton
 

Klajn još piše da je Mišel Obama znala da nakon radnog dana sedne u sakrivenu kancelariju u Beloj kući sa savetnicom Baraka Obame, Valeri Džeret, koja joj je postala prijateljica, i da s njom trača Hilari Klinton koju je više puta nazvala gnuom, u smislu ružne životinje koja se smatra tvrdoglavom, osvetoljubivom i hladnokrvnom.

Sukob na relaciji Obama- Klinton prvi put je eskalirao 2011, pre druge Obamine kampanje, kada su mu savetnici sugerisali da bi bilo dobro da ima i podršku Bila Klintona. Barak je tada pozvao Bila na partiju golfa, a Bil je to prokomentarisao prijateljima rečima: „Više puta me je zvao Džordž W. Buš da me pita za savet nego Obama. S njim nemam nikakav odnos, a smeta mi i kako je uvek u razgovoru sa mnom svađalački raspoložen.”

Ipak, Bil Klinton je tada zaključio da bi trebalo da ode na tu partiju golfa jer će im obojici to biti od interesa – Obami treba podrška u kampanji, a Bilu za Hilari.

Klajn dalje piše da je tokom partije golfa Bil toliko navaljivao s pričom da bi Hilari bila odlična kao sledeći predsednik SAD, da je na kraju Obama rekao: „Znaš, i Mišel bi također bila sjajna predsednička kandidatkinja.“

 

Misli da Obama želi da klonira sam sebe
 

Iako je Bil Klinton tada doslovno poludeo i hteo da napusti partiju olfa to ipak nije učinio, jer je, naravno, interes bio iznad svega. Nakon toga ratne sekire su zakopane, a novi krah odnosa usledio je 1. marta 2013. Hilari je tada šokirala Bila kad je otvoreno pitala Mišel da li se i ona namerava kandidovati za senatorku, na šta joj je prva dama diplomatski odgvorila da o tome ipak treba dobro da razmisli.

A onda su se „zakačili“ Bil i Obama. Sukob je polako izmicao kontroli, s obe se strane dizao se glas, da bi na kraju Obama pokazao šta zaista misli o raspravi kada je ispod stola počeo da se igra sa svojim mobilnim telefonom, jasno pokazujući da ga Klinton više uopše ne interesuje.

Bil Klinton je posle nekog vremena svojoj ćerci rekao da Obama u stvari želi da klonira sam sebe i da za njega i Hilari misli da su iz prošlog veka. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here