“Obezbediti slobodne i transparentne izbore na Kosovu“

0

Pozvala na demokratske, transparentne i fer izbore: Trejsi En Džejkobson
 

Tokom njene posete Centalnoj izbornoj komisiji (CIK), predstavnici CIK pružili su ambasadorki uveravanja da će učiniti sve kako bi izborni proces bio u skladu sa zakonom i međunarodnim standardima.

 

Ona je pozvala na slobodan i transparentan izborni proces, navodeći da bi parlamentarni izbori 8. juna trebalo da budu sredstvo za razvoj Kosova.

 

"Očekujemo da izbori 8. juna budu slobodan i transparentan proces koji će doprineti daljem razvoju demokratije na Kosovu. Taj proces treba graditi na uspehu prošlih lokalnih izbora", kazala je ambasadorka.

 

Ona je pozvala građane Kosova da iskoriste svoje pravo glasa.

 

"Želim da ohrabrim sve građane Kosova da izađu i glasaju, jer se samo tako njihov glas može čuti. Od vašeg glasa zavisi kako institucije voditi zemlju u budućnost. Želimo da vidimo transparentnost i visok procenat izlaska", kazala je Trejsi En Džejkobson.

 

Predsednica CIK Valjdete Daka informisala je ambasadorku o pripremama za izbore i istakla da je CIK počeo saradnju sa različitim institucijama kako bi se osiguralo da izbori budu fer, demokratski i slobodni.

 

"CIK je spreman da maksimalno radi na organizovanju izbora onako kako je to predviđeno Ustavom, zakonima i međunarodnim standardima, na celoj teritoriji Kosova, bez obzira na skraćene vremenske rokove", kazala je Daka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here