Tanjug

Jedan policajac je ubijen, a dvojica su povređena u napadu na jedinicu kosovske policije sinoć na ulazu u selu Banjska na severu Kosova. Ubijena su trojica napača, a jedan je uhapšen.

Iz Eparhije raško-prizrenske naveli su da je grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala blindiranim vozilom u manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju, a mediji su objavili da je kamera snimila maskirana i naoružana lica u manastiru.

Eparhija raško-prizrenska ranije je saopštila je da najoštrije osuđuje najnoviji napad koji se dogodio jutros na severu Kosova, u blizini sela Banjska, u kome je jedan kosovski policajac ubijen, a dvojica povređena.

“Eparhija je jako zabrinuta jer prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira”, pojasnili su ranije.

Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je putem Fejsbuka da je sinoć oko 3 časa posle ponoći u selu Banjska u Leposaviću, napadnuta Kosovska policija, pri čemu je jedan policajac poginuo, a drugi povređen, prenijela je Koha. Kurti je pokazivao na konferenciji za medije fotografije na kojima se, kako on tvrdi, nalaze profesionalne uniformisane snage, ali nije jasno rekao čije.

Večeras će se javnosti obratiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

1 COMMENT

  1. Cijae to maskirana grupa koja sa blindiranimvozilom provaljuje manastir.Otkud Srbima blindirano vozilo.Sve je namesteno.da se svetu pokaze keko su Kurtijevi zlikovci policajci ugrozeni od Srba.Jos jedna prevara i vec vidjeno.Siptarcic zrtvuje svoje da pokaaze svetu da su Srbi krivi.i sve se desilo u srpskom manstiru.Sta je radio KFOR koga on stititi.On stiti i pomaze laznu drzavu KiM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here