Tanjug/AP

Grčki ERT objavio je detalje o hapšenju petorice Hrvata koji su teritoriju Grčke pokušali da napuste brodom.

Predstavili su se kao turisti tokom kontrole, ali s obzirom na to da su bili u zemlji samo dva dana, a i nisu imali kofere, robu niti lične stvari, policija je posumnjala u to pa ih je privela, navodi tamošnji medij.

Podsetimo, grčko tužilaštvo podnelo je danas krivične prijave protiv 104 huligana nakon sukoba navijača Dinama iz Zagreba i AEK-a u ponedeljak u Atini u kojem je poginuo grčki državljanin. Svi su privedeni, osim jedne osoba koja je hospitalizovana, prenosi grčka “Prototema”.

Njima na teret pored četiri teška krivična dela (članstvo u zločinačkoj organizaciji, ubistvo iz nehata, eksplozija i posedovanje eksploziva), stavljaju i dela remećenje javnog reda i mira, oštećenje tuđih stvari, nedozvoljeno nošenje oružja, upotreba oružja i posedovanje baklji.

Grčki mediji navode da nadležni organi ispituju mobilne telefone svih uhapšenih koji su zaplenjeni kako bi se identifikovao izrvšilac ubistva 29-godišnjeg navijača grčkog AEK-a.

Atinski fudbalski klub AEK zatražio je ranije od UEFE hitno i oštro kažnjavanje zagrebačkog Dinama, smatrajući hrvatski klub odgovornim za napad njegovih navijača u ponedeljak uveče u atinskom predgrađu Nea Filadelfija, u kojem je poginuo grčki državljanin.

S druge strane, fudbalski klub Dinamo iz Zagreba tvrdi da za incidente i nerede u Atini, uoči prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv AEK-a, najveću odgovornost snosi grčka policija i predstavnici kluba iz Atine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here