Obogatio se na muci povratnika

0

Hotel ”Hercegovina”

Budnjo je danas vlasnik banjsko-rekreacionog i hotelsko-turističkog kompleksa na Ilidži, a već nekoliko godina je najvažniji saradnik, kadrovik i glavni finansijer Sulejmana Tihića i njegove stranke.

Naime, Tihić je Budnji, čoveku za sve sisteme, širom prokrčio put u "poslovni svet", omogućivši mu da na krajnje sumnjiv način dođe do većinskog paketa deonica hotela "Terme", "Hungarija", "Austrija", "Hercegovina" i "Bosna", turističkog centra "Oaza" s nekoliko desetina bungalova, restorana "Kristal" i "Ribljeg restorana" na Vrelu Bosne, kafića i picerija, zemljišta od oko 60.000 kvadrata i ogromnog parkinga u Velikoj aleji na Ilidži.

Sve je to Budnjo dobio za smešnu cenu od neverovatnih 1,8 miliona maraka, iako je knjigovodstvena vrednost objekata bila deset puta veća, dok se tržišna vrednost danas procenjuje na skoro 200 miliona KM!

Zahvaljujući ekonomskoj moći koju su mu osigurali SDA i Tihić, Budnjo je postao jedan od najuticajnijih ljudi u SDA, a kao član Odbora za finansije Opštinskog veća Ilidža odlučuje o milionima maraka budžetskog novca.

 

Stanovnici Ilidže tvrde da se u toj opštini bez Budnje ni golubovi ne mogu nahraniti. U zavisnosti od nivoa podaništva prema njemu, Budnjo odlučuje kome će dati određena sredstva ili ih uskratiti!?

Inače, osim privatizacijskom pljačkom, Budnjo je bogatstvo sticao i na jadu i čemeru povratnika u istočnu Bosnu.

 

Upravo zahvaljujući Tihiću i vezama s tadašnjim federalnim ministrom Sulejmanom Garibom, Budnjina trgovačka firma "Kuvet" imala je povlašteni status pri odabiru dobavljača Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbeglice FBiH. "Kuvet" je bio glavni distributer građevinskog materijala za izgradnju kuća povratnicima u istočnu Bosnu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here