Foto: MN Press
Željko Obradović

Mora još veća želja i borbenost i veća koncentracija ako želimo da počnemo da pobeđujemo utakmice, izjavio je trener košarkaša Partizana Željko Obradović dan pre utakmice sa Efesom.

Košarkaši Partizana sutra od 20.30 časova dočekuju ekipu Efesa u okviru 14. kola Evrolige.

– Efes je dvostruki prvak Evrope uzastopno u poslednje dve godine. Sama ta činjenica govori o kvalitetu tima. Individualno, a ono što je još važnije timski. Imaju kreatora koji i te kako utiče na njihovu igru, pre svega Vasa Micić, Bobua i Vil Klajburn. Ne možemo da zaboravimo i ostale igrače, ali to su tri glavna kreatora i ono kako smo probali da pravimo utakmicu, to je da probamo da njihovu kreaciju smanjimo na minimum – istakao je Obradović.

Naveo je da utakmica sa Efesom igračima mora da predstavlja motiv.

– Posle dugo vremena danas je trening odbrane možda bio i najbolji u poslednjih ne znam koliko. S te strane sam zadovoljan. Činjenica da igramo ponovo pred našom publikom i da dolazi evropski prvak treba da nam da motiv više da probamo da korigujemo sve neke sitne stvari koje su bile prisutne u poslednjim utakmicama i dovele do toga da gubimo utakmice praktično na isti način, na jedan posed. Radilo se i mislim da sam uočio neke bolje stvari, ali nažalost to nije bilo dovoljno u ovim utakmicama. Moramo da verujemo sami sebi, to je najvažnije. Da igramo sa samopouzdanjem – rekao je trener “crno-belih”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here