EPA/Friedemann Vogel
Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije u dramatičnoj završnici utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske na gostujućem terenu izborila je remi (1:1), golom Darka Lazovića u šestom minutu nadoknade vremena!

Srbija je odigrala katastrofalnu utakmicu, od 48. minuta je gubila, a posle gomile jalovih napada pred sam kraj duela stigla je do izjednačenja za jedan bod, spektakularnim pogotkom rezerviste Lazovića koji se na terenu našao od 71. minuta.

Solidno je Srbija otvorila utakmicu, jasno je bilo da će joj Bugarska prepustiti inicijativu i to je pokušao da iskoristi Živković ubacivanjima sa desnog boka u uvodnim minutima duela, ali pravi rezultat nije stigao.

U petom minutu je Milenković glavom pokušao posle kornera Tadića, a u desetom su već zadrhtali svi u timu Srbije jer je Gudelj upisao prvu grešku što je omogućilo Despodovu šansu za gol.

Posle Živkovića aktivirao se i Kostić na levom boku, bez pravog učinka jer je svaki centaršut išao po zemlji, a u šumi nogu u kaznenom prostoru Bugarske takvi pokušaji nisu mogli da donesu ništa dobro.

Čekajući na pravu akciju Srbije, Bugarska je ponovo došla na korak od gola posle nove greške Gudelja, a u 31. je Rusev praktično matirao Vanju Milinković-Savića, ali je bio neprecizan i poslao je loptu pored stative.

Prvi šut u okvir gola Srbija je zabeležila u 43. minutu preko Saše Lukića koji je samo zagrejao rukavice golmana Bugarske, a u drugom poluvremenu ne da se stvari nisu promenile nego su postale još gore.

U 48. minutu su se Bugari prošetali kroz šesnaesterac Srbije, na pravom mestu se našao Despodov koji je rutinski plasirao loptu u mrežu i doneo domaćima veliku prednost.

Deset minuta kasnije selektor Stojković je na teren poslao i Jovanovića kao drugog napadača, Srbija i dalje nije mogla do gola, a u 69. minutu je imala i veliku sreću pošto je Krastev pogodio prečku.

Ni promene na krilima nisu donele boljitak, jalovi napadi Srbije su završavali uglavnom bez šuta, osim momenta iz 89. minuta kada je rezervista Mladenović lepo proigrao Joveljića, ali je njegov udarac bio blokiran, što se desilo i tri minuta kasnije.

Veliku šansu u petom minutu nadoknade propustio je Jovanović, ali minut kasnije nije Darko Lazović, topovski je šutirao iz kaznenog prostora i zakucao loptu u mrežu za konačnih 1:1.

2 COMMENTS

  1. Ja kad vidim Pavlovića (koji bi trebao biti stub odbrane) u protivničkom šesnaestercu počeo sam prebacivati kanal!Kako Stojković ne vidi gdje mu je sve naopako nije mi jasno.

  2. Igraci kao babe da nisu barem malo ucili igraju po celom svetu a piksi zaostao u 80 ih taktika kao pre 50 godina a tako i igramo. Neka vas gleda ko hoce.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here