EPA/ CLAUDIO ONORATI
Sloboda Mićalović

Od beogradske svečane premijere na ovogodišnjem FEST-u, kao i nakon prikazivanja po mnogim gradovima u Srbiji i regionu, gde je dočekan sa velikm simpatijama, film “Jorgovani” pogledalo je više od 150. 000 ljudi. U toj priči pratimo glumački par Katarinu i Igora koje glume Sloboda Mićalović Ćetković i Ivan Bosiljčić, kao partneri na platnu. U novom ostvarenju Siniše Cvetića glumica se savršeno snašla i, može se slobodno reći, prevazišla samu sebe. Jedna je od naših najboljih i najupešnijih glumica koju publika pamti kako po mnogim serijama, filmovima, tako i poveliko broju pozorišnih ulog.

Rođena je 21. avgusta 1981. u Leskovcu. Nesvakidašnje ime joj je dao otac, Dragan, koji je takođe bio glumac, a inspirisala ga je tragična ljubav Slobode Trajković i mladog revolucionara Ive Lole Ribara. Put do uspeha Slobodi je bio pun odricanja. Sa svega 17 godina iz rodnog Leskovca došla je u Beograd imajući ispred sebe jasan cilj, da uspe. Velika podrška bila joj je njena tetka Verica Rakočević.

– Bila sam tada skroz sama, ali sam rekla sebi sada ćeš da se boriš. Želela sam sve sama da stvorim – pričala je glumica.

Malo ko zna da se Boba prvi put pojavila na televizijskiim ekranima u dečjoj emisiji “S one strane duge” kod pokojnogglumca Milorada Mandića Mande, sa kojim je kasnije tokom života razvila prijateljstvo. Tada je imala svega devet godina. Manda je emisiju, čiji je bio voditelj i autor, 1990. snimao u Leskovcu, u krugu jedne fabrike.

Jedna je od onih glumica koja se pela stepenik po stepenik ka veoma uspešnoj karijeri. Ona kaže da postoje uloge koje je odmah dobila, ali je bila i na mnogim audicijama. Pozorište je, kako navodi, njena ljubav, prva i poslednja, iako obožava da snima i filmove i serije. Film “Zona Zamfirova”, serije “Mješoviti brak”, “Ranjeni orao”, “Nepobedivo srce”, “Čizmaši”, “Jagodići”, “Koreni”… samo su neki od projekata u kojima je pokazala glumački dar.

U skladnom je braku sa kolegom Vojinom Ćetkovićem, uživa dugi niz godina. Imaju 14-godišnje bliznakinje Milu i Veru. Upoznali su se na snimanju filma “Zona Zamfirova”, ali odluka glumca na tom setu mogla je da zauvek promeni tok njihovih života. Naime, Zdravko Šotra nije mogao da se odluči ko će poneti glavnu žensku ulogu u njegovoj adaptaciji knjige Stevana Sremca. Konačan izbor pao je na Slobodu i Katarinu Radivojević, ali reditelj nikako nije mogao da izabere između dve talentovane lepotice. Onda je Vojin zajedno sa Draganom Nikolićem presekao i rekao da Katarini ipak više pristaje uloga Zone. Slobodi je ostala Vaska koja kada se pogleda je epizodna uloga, nije čak ni velika, ali je ostavila trag, bila je efektna.

Američki portal, Beautiful Njomen Pedia, proglasio je pre nekoliko godina za prirodno najlepšu glumicu na svetu.

3 COMMENTS

  1. Sloboda je najharizmaticnija nasa glumica… sve su joj uloge uspesne, kao i filmovi…prva je u svemu, ALI,
    POSLEDNJI FILM SA BOSILJCICEM JE TOTALNI PROMASAJ…

  2. Zena veze sa glumom nema . Bez harizme vrlo tankog obrazovanja prosto nije vredna bilo kakvog pomena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here