Očekuje nas fudbalski praznik

0

"Nas očekuje pravi fudbalski praznik. Ovo je derbi koji se sa velikim uzbuđenjem očekuje i smatramo da će nakon više godina biti puno zanimljivih pojedinačnih duela", rekao je zamenik kapitena Crvene zvezde Slavoljub Đorđević.

 

Njegov kolega iz poslednje odbrambene linije Milan Vilotić kaže da je impresioniran velikim interesovanjem koje vlada za predstojeći derbi. On je izjavio da se Crvena zvezda za sutrašnju utakmicu priprema na interesantan način kakav on još nije doživeo u svom pređašnjem klubu Čukaričkom.

 

"Mi u svakoj utakmici idemo na pobedu i ne osvrćemo se na to da li ćemo primiti gol. Za nas je pobeda u prvom planu, ali da li će doći do toga to ćemo videti nakon utakmice", rekao je Vilotić.

 

Stanković sudi derbi

Sutrašnji 137. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana vodiće naš internacionalni sudija Dragomir Stanković iz Beograda. Njegovi pomoćnici će biti Igor Radojčić iz Beograda i Nikola Tomičić iz Sremskih Karlovaca. To je epilog sastanka i dogovora dva kluba -Crvene zvezde i Partizana sa Komisijom za suđenje i predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije. Očito je da je Dragomir Stanković čovek koji uliva poverenje i jednom i drugom klubu, pa će zato i njegova odgovornost u sutrašnjem derbiju biti mnogo veća.

Kao i Vilotić, i Đorđević je optimista uoči utakmice, ali uz dužno poštovanje prema protivniku koji je u prethodne dve godine bio dominantniji od Crvene zvezde. Posebno je pitanje bilo kako će se suprotstaviti doskorašnjem fudbaleru Crvene zvezde, a sada centarforu Partizana Kleu.

 

"Kleo je igrao za naš tim, ali je zbog novca, pošto je profesionalac, promenio klub. On ne razmišlja na isti način kao neko ko je Zvezdino dete i ja ne mogu ništa da mu zamerim" , rekao je Đorđević.

 

Obojica Zvezdinih fudbalera, koji su govorili u ime celog tima smatraju da su crveno-beli u ovom trenutku u prednosti, ako ništa drugo, a ono zbog viška od četiri boda na prvenstvenoj tabeli.

 

"Rezultat ne zavisi od pojedinca, nego pre svega, od igre kolektiva. U kolektivu može neko da iskoči svojim potezom ili akcijom, ali će generalno odlučiti bolja taktička varijanta ekipe", rekao je Đorđević.

 

Crvena zvezda se dobro sprema za predstojeću utakmicu jer će na tribinama biti 550 redara, a naravno u pripravnosti će biti i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 16.15 časova, a televizija FOX direktno će prenositi taj meč. 

 

Subota, 28. novembar, 13.00 sati

Kruševac: Napredak – Jagodina

Kragujevac: Metalac Gornji Milanovac – Spartak Zlatibor voda

Smederevo: Smederevo – BSK

Beograd: OFK Beograd Čukarički

Požarevac: Mladi radnik – Hajduk

Čačak: Borac – Javor.

Beograd: Crvena zvezda – Partizan 16:15 časova

 

Nedelja, 29. novembar 13.00 sati

Beograd: Rad – Vojvodina

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here