Samardžiski: Presudiće veće srce

0

Centar kluba iz predgrađa Beograda, mekedonski reprezentativac Predrag Samardžiski, istakao je da će u duelu sa Zagrepčanima, koji ove sezone debituju u regionalnom takmičenju, presuditi "veće srce i borbenost, iskazana na terenu".

 

"Cedevita je tim za poštovanje. U dosadašnjem delu sezone pobedili su velikane poput Hemofarma i Crvene zvezde, ali im je veliki problem igranje na gostujućem terenu, s obzirom da nisu zabeležili nijedan trijumf na strani", naveo je Samardžiski.

 

On je napomenuo da su nosicoi igre narednog rivala "pantera" iskusni centar Andrija Žižić i američki internacionalci Džermejn Anderson i Tomas Mobli.

 

"Od igrača sa iskustvom prednjače nekadašnji prvotimac Splita i ljubljanske Olimpije Damjan Rudež i reprezentativac Bosne i Hercegovine Bariša Krasić. Generalno gledano, Cedevita predstavlja jako kvalitetnu ekipu", rekao je Samrdžiski.

 

Prema njegovim rečima, partija koju su igrači FMP-a pruziili u duelu protiv Radničkog iz Kragujevca pre osam dana, trebalo bi da predstavlja pravi recept za pobede u predstojećim duelima.

 

"Nakon veoma značajne pobede na gostovanju belgijskom Alstu u prvom kolu Evročelendža, pred nama su obaveze u NLB ligi. Smatram da smo pravo na kiks kod kuće iskoristili porazom protiv Zageba i da protiv svih rivala u regionalnom takmičenju u nastavku sezone moramo ići na pobedu", poručio je 26. godišnji centar.

 

On se nada da će njegovi saigrači uspeti da u mečevima protiv Cedevite i ruskog Banvita u Evročelendžu zabeleže pobede i time "naprave seriju poztivnih rezultata".

 

Utakmica između FMP-a i Cedevite na programu je sutra od 18 časova, a ulazak u dvoranu u Železniku biće besplatan.

 

Subota, 27. novembar:
Helios – Crvena zvezda 17,00
Hemofarm – Budućnost 18,00
FMP – Cedevita 18,00
Zadar – Bosna 19,00
Cibona – Zagreb 19,00
Partizan – Olimpija 19,30
Široki – Radnički 20,15

 

Tabela:
Cibona 8-1
Olimpija 7-2
Zagreb 7-2
Zadar 5-3
Budućnost 4-5
Crvena zvezda 4-5
Široki 4-5
Radnički 4-5
Hemofarm 4-4
Partizan 4-4
Cedevita 3-6
Helios 3-6
FMP 3-5
Bosna 1-8 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here