EPA/Steve Hersey
Firenca

Od danas nema više restrikcija po pitanju ulaska srpskih državljana u Italiju, a nije više potrebno ni obrazložiti razloge putovanja, međutim i dalje postoji obaveza samoizolacije i medicinskog nadzora u trajanju od 14 dana, saopštila je Ambasada Italije u Beogradu.

Ta odluka doneta je na osnovu preporuka Saveta Evropske unije odobrenih 30. juna, posle čega je italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca usvojio početne mere prilagođavanja italijanskih pravila novom evropskom okviru.

Kako se navodi, ove mere se odnose na sve zemlje koje se nalaze na takozvanoj „zelenoj listi“, koju je juče odobrio Brisel, na kojoj se nalazi i Srbija, a koje će ponovo biti razmotrene za 14 dana.

Za ulazak u Italiju biće potrebno popuniti formular koji će, uz sve druge korisne informacije, uskoro biti dostupan na sajtu Ambasade i na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Italije i međunarodne saradnje Republike Italije.

1 KOMENTAR

  1. Али у Хрватску смо добро дошли (на годишњи одмор) без карантина. Диван тај крижевачки народ. Забранили су Усташама да туку Србе и разбијају им возила у летњим месецима.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime