Od danas trodnevna žalost u Srbiji

0

Obrenovac najviše pogođen katastrofalnom poplavom
 

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je juče da je tokom poplava u Obrenovcu stradalo 14 ljudi i naglasio da su razmere katastrofe koja je pogodila Srbiju desetostruko veće nego što je to u ostalim zemljama regiona.

 

On je naglasio da rezultati obdukcije žrtava ukazali da je delom reč o utopljenicima, a delom o ljudima koji su umrli prirodnom smrću. Ukupan broj do sada stradalih u poplavama u Srbiji zvanično nije saopšten na jučerašnjoj sednici.

 

Evo kako pomoći ugroženima u poplavama

 

Premijer Vučić je najavio je da bi u petak, 24. maja, ili za vikend trebalo da bude ukinuta vanredna situacija u većem delu Srbije i da ta mera ostane na snazi samo u mestima u kojima je to zaista neophodno.

Predsjednik Privremenog veća opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić potvrdio je Srni da će odluka Vlade Srbije o proglašenju trodnevne žalosti primenjivaće se u sve četiri opštine na severu Kosova.

 

On je ocenio da je Srbiju zadesila ogromna tragedija. "Zastave će biti na pola koplja, neće biti muzike na javnim mestima. Imamo timove za kontrolu, ali sam siguran da neće biti potrebe da reaguju zato što je stanovništvo svesno razmera ove katastrofe i saoseća sa pogođenim građanima", kaže Spirić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here