Od heroja do gubitnika

0

Ono što je najavljeno, dobilo je zvaničnu potvrdu. Safet Sušić (59) nije više selektor Bosne i Hercegovine, odlučio je Fudbalski savez te zemlje. Članovi Izvršnog odbora FSBiH doneli su jednoglasnu odluku. Sušić je, kako prenose bosanski mediji, želeo da ostane na klupi reprezentacije.
– Nisam želeo da podnesem ostavku, jer šanse za plasman i dalje postoje. Istina male, ali uvek treba pokušati – rekao je Sušić i dodao:
– Nisam razočaran. Kad su loši rezultati, uvek prvi strada trener. Jedino mi smeta što se o mojoj smeni govorilo već posle prvog poraza od Kipra. Neko ko je odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo prvi put u istoriji zaslužuje malo drugačiji tretman kod ljudi.
Safet Sušić je ne tako davno bio heroj, jer je ove godine postao prvi selektor koji je reprezentaciju BiH odveo na neko veliko fudbalsko takmičenje – Svetsko prvenstvo u Brazilu. "Zmajevi" su se sa Mondijala vratili već posle grupne faze, ali je i pored toga Sušić tada dobio podršku Izvršnog odbora Saveza i novi dvogodišnji ugovor.
Međutim, reprezentacija BiH je loše počela kvalifikacije za EP 2016. u Francuskoj, pošto posle četiri odigrana kola ima samo dva boda i pretposlednja je na tabeli Grupe B. Sušićeva sudbina zapečaćena je u nedelju u Haifi, gde su fudbaleri BiH izgubili od Izraela 3:0. Prethodno su izabranici Safeta Sušića poraženi u Zenici od Kipra (2:1), a potom su upisali dva remija, protiv Velsa u Kardifu i Belgije na Bilinom Polju 1:1.

 

Bajević odbio BiH
Dušan Bajević, jedan od kandidata za novog selektora, prekinuo je spekulacije poručivši da zbog obaveza u grčkom AEK-u ne bi mogao da prihvati poziv BiH.
Pored Bajevića, mediji pominju i mnoge druge cenjene trenere kao moguće naslednike Safeta Sušića – Vahid Halilhodžić, Mehmed Baždarević, Robert Prosinečki, Sergej Barbarez, Amar Osim, Blaž Slišković, Faruk Hadžibegić, pa čak i Radomir Antić!

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here