pixabay.com

U Austriji je, od početka pandemije, otpušteno 25 nastavnika zbog odbijanja poštovanja korona mera. Oni nisu želeli da nose maske, ili da se testiraju, odnosno odbijali su da nadziru đake prilikom testiranja.

Najviše otpuštanja bilo je u Donjoj Austriji, gde je otkaz dobilo osam nastavnika. U Beču je otkaz dobilo pet nastavnika, koliko i u maloj pokrajini Forarlberg. U Gornjoj Austriji otpušteno je tri nastavnika jer nisu želeli da nose masku za vreme nastave.

U Štajerskoj, Salcburgu i Koruškoj otpušten je po jedan nastavnik, od kojih je jedan odlučio da se obrati sudu. Samo u Burgenlandu i Tirolu nije bilo otpuštanja nastavnika zbog nepoštovanja mera. Međutim, dodaje se u Tirolu, to ne znači da ne postoji otpor protiv korona mera u školama.

Škole su sa nastavnicima koji su odbijali korona mere pokušali da dođu do rešenja u ličnim razgovorima, a u pojedinačnim slučajevima, u kojima to nije bilo moguće primenjena je suspenzija. Pretnja suspenzijom u Tirolu je delovala, mada je više nastavnika odlučilo da ode na neplaćeno odsustvo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here