Odbojkaši Srbije pobedili su Belgiju u grupnoj fazi Evropskog takmičenja sa maksimalnih 3:0 (25:19, 25:21, 25:19) i tako obezbedila prvo mesto u grupi ali i plasman u osminu finala.

 

 

Belgijanci moraju mnogo da se pomuče kako bi osvojili poen. Srbija je prvi put povela u trećem setu 10:9. Moćna igra izabranika Slobodana Kovača dovodi do meč lopte, a na servis Podraščanina Belgijanci spašavaju prvu, ali Grobelni odlazi na servis i šalje loptu u aut I tako šalje Srbiju na prvo mesto grupe B Evropskog prvenstva.

U drugom setu su nešto bolje zaigrali Belgijanci. Poveli su 8:7, preko Petrića Srbija izjednačava, odlaze na plus 2, potom je bilo i 13:11 za Belgiju, a onda seriju od 5:0 prave naši odbojkaši. I do kraja drugog segmenta igre rezultat nije bio ugrožen. Serija Srbije od 7:1 “lomi” ovaj deo igre u našu korist i koristimo treću set loptu – 25:21.

Srbija pravi seriju na početku, uglavnom preko Aleksandra Atanasijevića što je dovoljno za stvaranje prednosti koje se održavalo tokom seta. Dugo je Jovović bio na servisu, ali je De Ron konačno osvojio poen za svoju selekciju za prekid serije, a onda je Belgija krenula da niže poene. Ipak, upravo Atanasijević je uspeo da stane tome na put. Srbija vodila šest razlike, Belgija došla do dva poena manjka (19:17) ali je ipak set za Srbiju. Odličan servis, dobra igra 25:19, odmah prvu set loptu koristi Marko Podraščanin.

Srbija čeka četvrtoplasiranu selekciju grupe D u nastavku takmičenja u nastavku takmičenja.

Srbija je do sada odigrala utakmicu manje od domaćih i zabeležila tri pobede, nad Nemačkom, Slovačkom i Španijom.

Belgija je, takođe, savladala ove selekcije, a bila je bolja i od Austrije.

U međusobnim duelima Srbija je mnogo bolja, a poslednji susret na Evropskom prvenstvu pre dve godine pripao je srpskoj selekciji, posle pet setova.

Dvorana: Loto Arena, Antverpen

Sudije: Erdal Akinči (Turska), Dobromir Dobrev (Bugarska)

Belgija: Van den Dris, Tuerlinks, Deru, D’Hulst, Grobelni, Stuer, Van de Velde, Van de Vurde, Ribens, Kosemans, Valkirs, Ruso, Betens, Kulman.

Srbija: Okolić, Kovačević, Petrić, Ćirović, Peković (L), Krsmanović, Ivović, Jovović, Atanasijević, Luburić, Majstorović (L), Podraščanin, Lisinac, Todorović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here