U sedmom kolu Superlige Srbije Partizan i novajlija u ligi TSC igrali 1:1.

Stadion Partizana. Gledalava: 10.000.

0:1 Lukić u 1, 1:1 Sadik u 44.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević, Natho, Zdjelar, Lutovac (od 46. Tošić), Suma, Asano, Sadik (od 65. Ožegović). Trener: Milošević.

TSC: Filipović, Varga, Skopljak, Antonić, Ponjević, Milićević, Tumbasević, Tomanović, Duronjić (od 71. Grabež), Silađi (od 85. Gavrić), Lukić (od 82. Šinković). Trener: Sabo.

TSC je preko Lukića njegovim petim golom u prvenstvu poveo već u 25. sekundi. Zatim se ograničio na odbranu svog gola, vrebajući priliku iz protivnapada, a Partizan je u potpunoj inicijativi samo jednom pronašao pukotinu u njegovom bedemu. Sadik je na vešt način izjednačio u 44. minutu.

Kako se utakmica bližila kraju, “crno-beli” su pojačavali ritam u navali. Neretno su njihove akcije bile pojedinačne, s mnogo petljanja, ali su se ukazale dve šanse iz kojih je gol morao da padne. Kad takve prilike ostanu nerealizovane, a imali su ih Miletić glavom s četiri metra u 79. minutu i Ožegović u poslednjim sekundima nadokande vremena, onda može samo da se žali za pobedom.

TSC, najprijatnije osveženje u našoj ligi, ostaje neporažen i posle sedme utakmice, jer je iščupao bod u oba dosadašnja najveća iskušenja u gostima (s Vojvodinom 2:2). Branio se umešno, iako mu Partizan nije dao da predahne. Nagrađen je bodom za borbenost.

Kraj meča

90+7: Ožegović je imao veliku priliku da Partizanu donese sva tri boda. Lopta mu je došla posle karambola u šesnaestercu TSC-a, ali je rezervista šutirao preko gola. Suma mu je zasmetao.

Treći od šest minuta nadoknade vremena…

88`: Totalna ofanziva Partizana…

79`: Stopostotna šansa za Miletića. Glavom je pucao s četiri metra pravo u naručje golmana Filipovića.

63`: Utakmica nakratko bila prekinuta zbog dima od bakljade s južne tribine.

59`: Asano se probijao nekih petnaestak metara, ali je, kad je prišao šesnaestercu gostiju, šutirao loše preko gola.

57`: Sadikov udarac iskosa po zemlji prošao je pola metra pored golmanove leve stative.

52`: Znalački je Natho ušao duboko iskosa u kazneni prostor pored igrača TSC, ali lopta za dlaku nije stigla do Asanove noge.

Počeo je drugi deo utakmice. Prva izmena u Partizanu: umesto Lutovca u igri je Tošić.

Poluvreme

44`: Stiže Partizan do izjednačenja preko Sadika.

43`: “Crno-beli” često i petljaju u napadu, a TSC vreba priliku iz protivnapada kroz razređenu odbranu domaćina. Izraelac Natho, koji debituje u našem prvenstvu, gleda da se nametne kao glavni organizator Partizanove igre.

35`: Partizan ima inicijativu ali je bez prave šanse posle one odlične Sadikove u 15. minutu. Napadač koji je pozajmljen od Rome dobio je žuti karton.

28`: Suma je nogom loše zahvatio Miletićev centaršut.

15`: U međuvremenu tri uzbuđenja pre golom gostiju. Lutovac i Ostojić nisu ozbiljnije ugrozili njihov gol, a Sadik je iz izglednije situacije zakomplikovao stvari. Dobio je odličan pas, bio je usamljen na sedam-osam metara, a šutirao je pored gola.

Na tribinama ima više od 10.000 gledalaca. Partizan je častio navijače besplatnim ulazom da bi i na taj način uveličao radost zbog plasmana u Ligu Evrope gde će mu protivnici biti slavni engleski velikan Mančester junajted, holandski AZ Alkmar i Astana iz Kazahstana.

1`: 0:1 – Još nije isteklo ni pola minuta igre gosti su pokazali zube i to zbog čega su najprijatnije osveženje na početku prvenstva. Njihov napadač Lukić se našao oči u oči s golmanom “crno-belih” Stojkovićem, koga je rutinski savladao iz brisanog prostora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here