Evropske univerzitetske igre, koje su bile planirane za period od 12. do 25. jula u Beogradu, zbog pandemije virusa korona odložene su za leto 2021. godine.

Evropsko udruženje univerzitetskog sporta (EUSA) u saradnji sa Organizacionim odborom 5. Evropskih univerzitetskih igara Beograd 2020, doneli su odluku da se zbog posledica epidemije COVID-19 Igre odlože do leta 2021. godine.

– Datumi održavanja Igara odrediće se kasnije, nakon konsultacija organizatora i EUSA sa svim partnerima. U trenutnoj situaciji, koja je bez presedana i prilično nepredvidljiva, zdravlje i blagostanje svih uključenih strana se ne mogu garantovati do jula, a ni učesnici se neće moći adekvatno pripremiti za takmičenja s obzirom na zastoje od početka pojave epidemije virusa – navodi se u saopštenju Ogranizacionog odbora Igara, koje je dostavljeno medijima.

Dodaje se da je sigurnost i zaštita svih učesnika EUG2020, sportista, zvaničnika, volontera, osoblja, publike, partnera, članova sportskih saveza, članova EUSA i svih građana su naša glavna briga i oda je ova odluka je doneta u konsultacijama sa najvišim državnim organima Srbije, a na dobrobit svih učesnika.

– Zahvaljujemo svim učesnicima, partnerima, članovima i Organizacionom odboru Igara na njihovim neumornim naporima i posvećenosti, a usred neizvesnosti od izbijanja virusa, i ćenmo njihovu nepokolebljivu podršku odlući da se nastavi sa organizacijom Igara. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koju je ova nevidena situacija izazvala i cenimo vašu podršku dok nastavljamo pripreme za ono što je još uvek definisano kao cilj – da ovo budu jedne od najvećih evropskih univerzitetskih igara do sada – navodi se.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here