Zbog incidenta posle utakmice Hopers Krosing – Vestgejt, klubu je oduzeto šest bodova i moraće da plati 3.500 dolara, a navijač koji je gađao sudiju kažnjen doživotnom zabranom dolaska na fudbalske utakmice.

Fudbalski savez Viktorije izrekao je drastičnu kaznu srpskom Fudbalskom klubu Sinđelić za incident koji se dogodio neposredno posle prvenstvene utakmice Hopers Krosing – Vestgejt Sinđelić (4:1), koja je u okviru 10. kola Druge državne lige (grupa Severozapad) odigrana u subotu, 1. juna na terenu Grange Reserve u Hopers Krosingu.

Naime, po završetku ove utakmice jedan navijač Sinđelića pogodio je glavnog sudiju u glavu kanticom sa alkoholom, dok je ovaj sa terena išao u svlačionicu. Za ovaj incident Disciplinska komisija “kuće fudbala” u Viktoriji kaznila je Vestgejt Sinđelić oduzimanjem šest bodova i novčanom kaznom od 3.500 dolara. Uz to, počiniocu ovog incidenta izrečena je doživotna zabrana dolaska na fudbalske utakmice.

Pre ovog susreta Sinđelić je delio prvu poziciju na tabeli i važio je za jednog od favorita za prelazak u viši rang. Po broju osvojenih bodova bio je u najužem krugu kandidata za osvajanje šampionata.

Fudbalski klub Vestgejt Sinđelić će uložiti žalbu na ovu drastičnu odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Viktorije, koja će se razmatrati naknadno. U klubu smatraju da je sportski sud doneo zaista rigoroznu odluku i nadaju se da će posle žalbe za Sinđelić biti povoljnija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here