Vesti
POČETAK SARADNJE: O'Konor i Dorić sa đacima SCA sa Gold Kousta

Srpsku kulturnu akademiju (SCA) sa Gold Kousta prošle sedmice posetili su poslanik iz Parlamenta Kvinslenda Sem O’Konor i predsednik Udruženja srpsko-australijskih penzionera sa Zlatne Obale, Džon Dorić.

Sem O’Konor je jedan od najmlađih i najambicioznijih političara Kvinslenda, koji je aktivno uključen u rad mnogih lokalnih organizacija na Gold Koustu, kojima redovno i nesebično pomaže.

– Gospodin O’Konor je oduševljen srpskim narodom i našom bogatom i jedinstvenom tradicijom. U razgovoru nam je rekao da želi da sazna što više o našoj Akademiji i da nam pomogne u daljem radu – kaže za „Vesti“ Tatjana Nikolić, članica Upravnog odbora SCA.
Jedna od najmlađih obrazovnih organizacija naše zajednice dočekala je ugledne goste kako dolikuje, toplinom tradicionalne srpske dobrodošlice, a rukovodstvo, učiteljice i đaci

Akademije proveli su divno vreme u druženju sa O’Konorom i Dorićem.

– Kao pravi domaćini, dočekali smo ih sa kaficom i raznim kolačima. Gospodinu O’Konoru najviše su se svideli slatki uštipci – otkriva Tatjana i dodaje da će poslanik lokalnog

Parlamenta biti specijalni gost na premijernoj pozorišnoj predstavi Akademije.

– Posle razgovora sa upravom, Sem i Džon su obišli naše đake, kojima je O’Konor rekao da će sa zadovoljstvom doći da ih podrži 21. decembra, kad će se naša dramska sekcija predstaviti širokom auditorijumu predstavom „Turista“, za koju se zajedno sa učiteljicama vredno pripremaju. Neizmerno smo zahvalni našim dragim gostima na podršci i radujemo se budućoj saradnji.

Radio emisija

Tatjana Nikolić je dodala i to da je posetu Sema O’Konora Srpskoj kulturnoj akademiji zabeležio i Milanko Crnjanin sa srpskog programa etničke radio stanice 4EB iz Brizbejna. Prilog emitovan prošle nedelje možete poslušati na sajtu ovog radija, na adresi www.4eb.org.au/4eb-ondemand.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime