Denver Nagetsi plasirali su se u finale zapada NBA ligepošto su ubedljivom igrom i u istorijskom meču savladali Kliperse u polufinalu plej-ofa.

Naravno, posle meča i velikog preokreta, jer su sa 1:3 u seriji pobedili sa 4:3, bilo je razloga za slavlje. Nikada ranije u istoriji NBA lige se nije desilo da se tim vrati u dva navrata posle takvog rezultata.

I ovoga puta, srpski centar Nikola Jokić igrao je odlično, upisao je istorijski tripl-dabl od 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija, a vrhunsku partiju pružio je i Džamal Marej sa 40 postignutih poena.

Na kraju meča, usledilo je veliko slavlje. Tako je oduševljeni trener Majk Meloun dizao uvis Jokića, da bi ga po ulasku u svlačionicu sačekali svi košarkaši koji su ga dobro ispolivali, jer je to način proslave velikih pobeda u ligi.

 

– Nikada nisam video tim kao što je ovaj, čoveče! Zaista! Inspirativna grupa, volim vas sve! Imamo još posla da uradimo, idemo u finale da uradimo to – rekao je Meloun, što pokazuje da Denver nema nameru da se povuče ni pred Lebronom Džejmsom i Lejkersima u finalu Zapada, koje počinje u noći između petka i subote od 3 ujutru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here