MN Press
OFK Beograd

Superligaški karavan stiže u Zaječar! Ne, nije šala – najbolji srpski fudbal već od naredne sezone igraće se i na novoizgrađenom stadionu pod Kraljevicom.

Uz dopunu skoro senzacionalne vesti – OFK Beograd biće od jula domaćin u Zaječaru.

Iz kancelarije prvoligaša sa Stare Karaburme, kako saznaju mediji, otpremljen je dokument ka Komisiji za licenciranje sa potvrdom da će, skoro već izvesnu, povratničku sezonu igrati na novoizgrađenom stadionu.

Navodi se da se razlog ne krije u eventualnim radovima na Omladinskom stadionu, već u planu o konačnom dolasku superligaškog fudbala na istok Srbije.

Lokalni Timok 1919 suvereno drži lidersku poziciju u Zonskoj ligi “istok”, ali srpskoligaško takmičenje daleko je od zahteva modernog stadiona.

Otvoren novembra prošle godine, zvanični dom fudbalera Timoka 1919, nema svrhu i dolaskom superligaškog fudbala donekle bi opravdao izgradnju i uložena sredstva.

Uporedo bi i objekat na Staroj Karaburmi dobio novo ruho, ali taj projekat, za sada, stoji na dugačkom štapu. Omladinski stadion, u ovom trenutku, ne zadovoljava kriterijume pravilnika za organizaciju utakmica elitnog ranga.

Ideja o selidbi OFK Beograda u Zaječar dobila je zvaničnu formu i u narednim danima valja očekivati konačnu potvrdu. “Romantičare” od povratka u Super ligu deli samo 8 bodova.

Do kraja takmičenja u Prvoj ligi ostalo je sedam kola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here