Jedan od kandidata za predsednika OFK Beograda Vladan Sekulić, direktor kompanije “Lasta”, povukao se iz izborne trke, što znači da je nekadašnji golman “romantičara” i reprezentativac Saša Stevanović jedini kandifat za tu poziciju.

Stevanović je, nije tajna, protiv žestokih poruka koje su stigle sa Karaburme na najavu da postoji mogućnost saradnje sa Crvenom zvezdom, o čemu je pre četiri dana govorio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

– Poštovani članovi Skupštine OFK Beograd, upravo, prijatelji, navijači koristim priliku da vas obavestim da povlačim kandidaturu na mestu predsednika UO OFK Beograd. Kao što sam vas obavestio gospodin Saša Stevanović i ja pre nekoliko dana u jednoj izuzetno korektnoj i naravno prijateljskoj atmosferi razgovarali smo i razmenili mišljenje o daljim koracima kada je sudbina kluba u pitanju – navodi se u saopštenju Sekulića.

On je poručio da i dalje stoji iznad toga da OFK Beograd zaslužuju podršku države u ovoj situaciji.

– Ne samo zbog velikog broja reprezentativaca koje je dao već zato što je bio i ostao sinonim fudbalske lepote, odanosti i mesta gde su deca sa ponosom dolazila i učila svoje prve fudbalske korake. Klub kao što je OFK mora i treba da bude mesto razmene mišljenja svih ljudi koji žele isto, a to je da se vrati na pravu fudbalsku mapu Srbije.

Sekulić je apelovao da se prekinu sukobi u trenutku kada se polemiše o budućnosti OFK Beograda, odnosno da li bi trebalo da bude filijala Crvene zvezde.

– Da li je bilo razmene mišljenja u prethodnom periodu mogu reći da jeste, ali nekada bi se to moglo nazvati i opstukcijom. Da li je bilo vanrednog stanja, koliko se sećam da jeste, da li se čekalo u situaciji izazvanom pandemijom korone i konstituisanje državnih organa da bismo znali na koja vrata da pokucamo – mislim da jeste. Ali to je sada sve nevazno. Da ne ulazim u razloge proceduralne i staturne prirode, a koje su sigurno prisutne u samoj pripremi i konstituisanju buduće sednice, želim da se spusti lopta i da se prekine sa negativnim komentarima između samih aktera budućeg izbora – rekao je Sekulić i poželeo Stevanoviću puno sreće u radu.

Izborna skupština OFK Beograda održaće se u sredu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here