pixabay.com

Francusko-ruski odnosi su se dodatno pogoršali od kako je zvanični Pariz povećao podršku Ukrajini kroz potpisivanje bilateralnog sporazuma o dugoročnoj bezbednosnoj saradnji.

Francusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su primedbe šefa spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergeja Nariškina koji je sugerisao da se zvanični Pariz priprema da pošalje u Ukrajinu 2.000 vojnika, dezinformacije i čin neodgovornosti koji iznova potvrđuje da Rusija sistematski koristi dezinformacije.

“Ovu vrstu provokacije smatramo činom neodgovornosti,” navodi se u saopštenju francuskog ministarstva odbrane, prenosi Rojters.

Nariškinovu izjavu da se Francuska priprema da pošalje oko 2.000 vojnika u Ukrajinu i upozorenje da bi u tom slučaju francuske trupe bile legitimna meta ruskih snaga, prenela je ruska novinska agencija TASS.

Francusko-ruski odnosi su se dodatno pogoršali od kako je zvanični Pariz povećao podršku Ukrajini kroz potpisivanje bilateralnog sporazuma o dugoročnoj bezbednosnoj saradnji.

Pored toga Francuska je obećala i da će Ukrajini poslati veći broj krstarećih raketa dugog dometa. Francuski predsednik Emanuel Makron je takođe zauzeo oštriji stav prema Rusiji i poručio da “Moskva mora biti poražena”.

6 COMMENTS

  1. Mali napoleon Makron se hvali da će poslati trupe. Kad se to potvrdi to su dezinformacije. Francuzi, znate li vi šta hoćete u tuđoj kući.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • Ти глорификујеш оне, који су нас бомбардовали. По критеријумима држава које хвалиш, а да си у истим, завршио би у најбољем случају у Гвантанаму.

    • Попиј таблетице. Поздрав из једине европске земље где не постоје санкције Русији, где авиони лете за Москву и где народ јавно навија од муке . То је то. Остало снови

  3. ИСТЕ СУ ЖЕЉЕ ОСТАЛЕ У ЕУ
    наполеон је покушао…
    хитлер је покушао…
    нато тј америка покушавају…

    СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here