Foto:Instagram/milanstankovic
Milan Stanković

O promeni i načinu života Milana Stankovića ne prestaje da se spekuliše, a vest da pevač želi da postane iskušenik u manastiru Podmaine, u Crnoj Gori, odjeknula je i naširoko se komentariše.

Tim povodom, jedna medijska ekipa iz Beograda, posetila je ovo sveto mesto u Budvi i otkrila nove detalje u vezi duhovnog života proslavljene zvezde “Granda”. U razgovoru sa jednim od ljudi iz manastira saznali su da je pevač redovan posetilac ove svetinje i da ulaže velike napore da postane pravi hrišćanin.

“On je u procesu nalaženja sebe”

– Milan jeste boravio kod nas, ali nije imao te pretenzije da bude iskušenik. To je čitav proces. On je želeo da bude u manastiru u prostoru svetog mesta, kao u duhovnoj banji. Tražio je sebe i svoje istinsko ja, ali nije imao monašku ambiciju. Ovaj manastir je njegovo duhovno mesto. On je u procesu nalaženja sebe i nalaženja Boga i najbolje mesto za to je manastir – kaže naš sagovornik na početku.

– Trenutni iguman i propovednik otac Rafailo je učitelj, uzor koji pomogne čoveku da neke nedoumice reši. Milan je donekle to pronašao kroz ličnost našeg Igumana. Naš iguman mnogima pomaže. Ovo je samo muški manastir, ali imamo još dva ženska manastira. Kao što vidite, to su sve mladi ljudi.

Potom je otkrio i koji je proces kako bi pevač postao iskušenik.

– On je daleko od toga. Ovde je telesni ugođaj, ali pre svega duhovni. Ovde monasi, iskušenici ne žele tu vrstu eksponiranja. To nije monaško pravilo, niti mi imamo potrebu za tim. Razumemo da je jedna poznata ličnost sa karijerom odlučila da se posveti duhovnom životu, pa je to interesantno za javnost, ali važno je reći istinu u tom slučaju – kaže ovaj duhovni otac, koji je naveo i primer:

– Recimo, Sveti Sava, koji je bio princ i napustio sve i postao monah… Sava je neuporediv sa Milanom, ali mnogi mladi su napustili sve i pošli put Svetog Save. Milan zbog čitavog tog razvojnog procesa je daleko od sveštenstva. E sad, i samo hrišćanstvo, ka čemu Milan ide i trudi se da takav bude, jeste veliki trud i donekle natčovečanski napor u odnosu na njegov prethodni život. Milan želi da bude pravi hrišćanin, što je veoma pohvalno – smatra on.

Dugo nije dolazio u manastir

Crkveno lice ističe da Milan nije bio skoro u svojoj duhovnoj kući.

– Nije dolazio u skorije vreme. Recimo, u periodu posta je bio. Proveo je intenzivno ovde na bogosluženju. On je već totalno drugačiji put izabrao od onog koji je vodio. Svejedno je da li je hrišćanin ili je monah – kaže on i dodaje:

– Milan ne može da obuče mantiju, već običnu garderobu, koju inače nosi. Ali ni po čemu se ne ističe, samo da se ispoštuje taj dres-kod. Nadam se da sam vam približio detalje u vezi s ličnošću koja je privukla toliku pažnju zbog odluke da se približi hrišćanskom životu – zaključio je sagovornik, prenosi Kurir.

1 COMMENT

  1. Nije za svakoga monaski zivot.Milan neka pokusa pa ce vodeti.Odlazak u manastir je licni unutrasnji zov

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here