EPA/Sergei Ilnitsky
Aleksej Navaljni

Lekari se bore za život Alekseja Navaljnija, koji slovi za Putinovog neprijatelja broj jedan, nakon što je Navaljni navodno otrovan.

Njemu je pozlilo u avionu dok je leteo za Moskvu, zbog čega je obavljeno hitno sletanje u Omsk gde je Navaljni i hospitalizovan i nalazi se u teškom stanju.

Nekoliko sati nakon što je Navaljni primljen u bolnicu oglasili su se iz Kremlja.

Kako su naveli, ukoliko postoji potreba za transport Navaljnija u neku drugu državu kako bi imao bolju medicinsku negu, taj zahtev će hitno biti razmotren.

Podsetimo, portparolka Fonda za borbu protiv korupcije Kira Jarmiš rekla je da se sumnja da su Alekseju sipali otrov u čaj i tako pokušali da ga ubiju.

– To je bilo jedino što je pio od jutros. Lekari govore da se otrov brže apsorbovao preko vruće tečnosti – saopštila je Jarmiš.

Zamenik načelnika bolnice u kojoj je Navaljni smešten nije potvrdio ove navode, već je rekao da lekari, između ostalog, pokušavaju da utvrde i da li trovanje razlog što je Navaljni u teškom stanju.

Putnici koji su bili u avionu koji je leteo iz Tomska u Moskvu tvrde da je Navaljniju pozlilo tokom leta, zbog čega su hitno morali da slete u Omsk. Kako su rekli, Navaljni je u toaletu vrištao od bolova.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here