EPA
Bakir Izetbegović

Lider bošnjačke SDA Bakir Izetbegović izjavio je da bi radije umro nego da, kako je naveo, “genocidaši” zavladaju delom BiH.

Izetbegović je u intervjuu za sarajevski kanal O, koji najavljuje portal sarajevskog Oslobođenja, rekao da je spreman da povede ljude ako do ratnih sukoba dođe.

– Apsolutno. Radije bih danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju delom Bosne i Hercegovine. Definitivno. To vam govorim danas, za ramazan. Dakle, nema govora da će to napraviti. Mogu početi, ali neće znati kako će to završiti – rekao je Izetegović za intervju koji je najavljen za danas popodne.

Ne može, kazao je, reći da neće biti rata jer ne želi da napravi istu grešku kao što je to učinio njegov otac.

– Mome ocu su prebacivali kada je kazao ‘mirno spavajte, neće biti rata’. Onda je bilo rata. Ja to izgovoriti neću. Jer ne zavisi to ni samo od Alije ni od Bakira – rekao je Izetbegović.

12 COMMENTS

  1. Halo,kakav je to mentalni sklop kod ovog i takvih(skoro svih) muslimana tamo.Naime hteli bi unitarnu drzavu gradjanskog tipa a istovremeno nazivaju polovicu stanovnistva ‚genocidasi‘ aaa?
    To po nikakvoj logici nema smisla ..kako tu moze biti sazivota?
    Na ove reci treba Srpska da otpocne pripreme za referendum.Strasno

  2. Цркни Хајване. Буди сигуран да Усташе никад неће владити у ниједном делу Српске БиХ.

  3. а протв кога кукавче људе да поведеш, против браће јел? Ти би по старом, боље посети доброг психијатра и у пензију право!

  4. Genocidas ste vi I vaš otac gospodine Bakire. Do drugog svetskog rata su Srbi bili većina u Bosni i Hercegovini, Bosna cela je Srbska bila a i biće opet. Treba da idete onome kome vas je vaš otac ostavio u amanet.

  5. Umjesto da obzbedis narodu vakcine pomognes narodu u ovom teskom vremenu pandemije i da se boris da stvaras radna mjesta ti lupas misleci da ces ubrati politicke poene. Uskoro ce izbori. Varas se Bakire Izetbegovicu dosta je narodu tvojih ratnih parola. Dok Vucic nudi saradnju u ekonomiji gradnju fabrika puteva i stvaranje novih radnih mjesta ti lopuro saljes ratne poruke. Pa niko te ne sljivi nizasto nece niko da ratuje da tvoju bolesnu mrznju koju nosis u sebi premna druga dva naroda. Idi lijeci se sehidu lazni.

  6. Pa idi ti u rat Izetbegoviću, da ti prvi pogineš, i to sam. A neka normalne ljude da zive, da uče škole i da rade, da radjaju decu i da naprave nešto od te drzave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here